Σε Χανιώτη το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη του 60ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης | Photos

Ένας Χανιώτης κέρδισε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στο επετειακό 60ό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου απονεμήθηκε φέτος στο Χανιώτη σκηνοθέτη Κώστα Αθουσάκη, για την ταινία “Persephone”.

Όπως αναφέρθηκε κατά την απονομή του βραβείου, στην τελετή λήξης του φεστιβάλ, το βραβείο απονεμήθηκε σε ένα είδος κινηματογράφου υψηλών απαιτήσεων, που δεν εμφανίζεται συχνά στην ελληνική φιλμογραφία.

Το βραβείο παραλαμβάνει εκ μέρους του σκηνοθέτη η πρωταγωνίστρια της ταινίας Έλσα Λεκάκου.

Η ταινία “Persephone” (2019,88′) είναι μια Ελληνο-Ιαπωνική συνε-οπερέττα, όπου ο μύθος της Αρπαγής της Περσεφόνης ζωντανεύει μπροστά στα μάτια ενός γκρουπ γυναικών από την Ιαπωνία, καθώς η άφιξη του ξένου άντρα αναστατώνει τα μέλη της οικογένειας του ξενώνα “Persephone” και τα αναγκάζει να ταυτιστούν με τη μοίρα των ηρώων του μύθου.

Δημήτρης Ήμελλος και Κατερίνα Λυπηρίδου

Στην ταινία παραγωγής 2019 και διάρκειας 88 λεπτών πρωταγωνιστούν οι Έλσα Λεκάκου, Δημήτρης Ήμελλος, Κατερίνα Λυπηρίδου, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Άγγελος Σκασίλας, καθώς και έξι λυρικές τραγουδίστριες από την Ιαπωνία.

Οι συντελεστές της ταινίας στην Πρεμιέρα

Η ταινία είναι μια παραγωγή της Sisyphus Projects σε συμπαραγωγή με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, την ΕΡΤ Α.Ε., την υποστήριξη του Δήμου Ελευσίνας και του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών.

H Έλσα Λεκάκου

zarpanews.gr