Σε απόγνωση τα καταστήματα με κυνηγετικά είδη στα Χανιά: Άνοιξαν, όμως… δεν έχουν σε ποιον να πουλήσουν

σε-απόγνωση-τα-καταστήματα-με-κυνηγετ-1172613

Με την παράλογη, για πολλούς, απαγόρευση δραστηριοτήτων όπως το κυνήγι και το ψάρεμα, πολλοί συμπολίτες μας έχουν αγανακτήσει, με τους επαγγελματίες του χώρου να βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο.

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε στο Zarpa Radio 89.6 ο Μανώλης Ξανθάκης, ιδιοκτήτης καταστήματος με κυνηγετικά είδη και κυνηγός. που συζήτησε με την Ευτυχία Πενταράκη και τον Γιώργο Κολομπάκη και κατήγγειλε τις κυβερνητικές πρακτικές:

«Έχουμε ανοίξει ως λιανική, χωρίς να έχουμε αντικείμενο, αφού ο κόσμος δεν πηγαίνει για κυνήγι.

Είναι παράλογο να μπορώ να πάω για ορειβασία, να απαγορεύεται όμως να πάρω την καραμπίνα μου. Νιώθουμε απαξιωμένοι οι κυνηγοί και οι ψαράδες. Ο κύριος Χαρδαλιάς τόσα ξέρει, τόσα λέει…

Η δουλειά μας πέφτει στο 5% τέλη Φεβρουαρίου που κλείνει η σεζόν, όμως ουσιαστικά δουλέψαμε μέχρι μέσα Οκτώβρη, με τους καλύτερους μήνες να είναι ο Νοέμβριος και Δεκέμβριος.»

Παράλληλα, ο κος Ξανθάκης αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που είναι υποχρεωμένα τα καταστήματα με κυνηγετικά να εφαρμόσουν και αφορούν αντιβανδαλιστικά τζάμια στα καταστήματα, αλεξίσφαιρη πόρτα τύπου τράπεζας, ώστε να ανοίγουν εκείνοι στον πελάτη, πόρτα ασφαλείας και διαχωρισμός σε χώρους με φυσίγγια και όπλα.

Έτσι, σε απόγνωση είναι οι επαγγελματίες του χώρου στα Χανιά, τα οποία αριθμούν έξι σχετικά καταστήματα, αφού το κόστος είναι πολύ μεγάλο, δεδομένου οτι πρέπει να αλλαχθούν όλες οι προσόψεις, ενώ το κόστος για τις πόρτες μπορεί να φτάσει και τα 4.000€.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook