Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων: Ως τέλος καλοκαιριού θα κλείσει μέχρι και το 30%

σε-απόγνωση-οι-ιδιοκτήτες-γυμναστηρί-1170939

Σε απόγνωση φαίνεται να είναι οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων σε όλη τη χώρα, τονίζοντας πως η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων πρέπει να γίνει άμεσα, καθώς, όπως προτάσσουν, τους καλοκαιρινούς μήνες υπολειτουργούν.

Παρόλο που τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας, όπως υποστηρίζουν, οι επιχειρήσεις τους παραμένουν κλειστές εδώ και μήνες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική τους κατάσταση. Οι επιχειρηματίες ζητούν να λάβουν οικονομική ενίσχυση μέσω του ΕΣΠΑ, για να μπορέσουν να καλύψουν τις πάγιες ανάγκες τους.

Ήταν από τα πρώτα που έκλεισαν με την πανδημία και από τα τελευταία που άνοιξαν πέρυσι το καλοκαίρι

«Πέρυσι μας άνοιξαν 15 Ιουνίου, μετά το πρώτο lockdown που είχε τελειώσει ουσιαστικά η σεζόν μας. Οπότε δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε επιχειρηματικά. Από τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο προσπαθήσαμε αλλά ήρθε ξανά lockdown», αναφέρεται σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Θυμίζουμε πως τα γυμναστήρια ήταν από τα πρώτα που έκλεισαν με την πανδημία και από τα τελευταία που άνοιξαν πέρυσι το καλοκαίρι. Όπως εξηγείται σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ένα 12% των γυμναστηρίων έχει κλείσει και υπολογίζεται πως ο αριθμός αυτός- μέχρι τέλος του καλοκαιριού- θα κυμανθεί από το 25% ως το 30%.

Δέχονται αθέμιτο ανταγωνισμό

Σημειώνεται πως τα γυμναστήρια το διάστημα που δεν λειτουργούν, δέχονται αθέμιτο ανταγωνισμό από μη πιστοποιημένους γυμναστές, ενώ το τελευταίο που τους είχε απομείνει, ήταν τα διαδικτυακά μαθήματα, στα οποία, ωστόσο, δεν υπάρχει μεγάλη συμμετοχή, καθώς οι υπολογιστές είναι σε λειτουργία για την τηλεκπαίδευση των μαθητών.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το Σάββατο στον ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι τα γυμναστήρια βάσει του χρονοδιαγράμματος που υπάρχει θα ανοίξουν τελευταία. Προανήγγειλε ωστόσο, ειδική στήριξη για τον κλάδο, ο οποίος όπως είπε, έχει πληγεί βάναυσα από την υγειονομική κρίση.

«Καμπανάκι» για τη βιωσιμότητά τους

Από την άλλη, τον κώδωνα του κινδύνου για τη βιωσιμότητα των γυμναστηρίων κρούουν οι εκπρόσωπου του κλάδου, με τις επιχειρήσεις να κινδυνεύουν με λουκέτο, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Γυμναστηρίων, Δώρο Κλεοβούλου.

«Χάνεται ακόμη μία χρονιά», προέταξε χαρακτηριστικά ο κ. Κλεοβούλου υπενθυμίζοντας ότι και η περσινή αντίστοιχη περίοδος χάθηκε λόγω του πρώτου lockdown. Επιπλέον με την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων το περασμένο καλοκαίρι, αφενός επέστρεψε μόλις το 40% των αθλουμένων, αφετέρου οι επιχειρήσεις δέχθηκαν ελάχιστες νέες συνδρομές καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις παρατάθηκαν χωρίς επιβάρυνση για τους συνδρομητές εκείνες που έληξαν εν μέσω lockdown.

«Η κρατική ενίσχυση υφίσταται μα δεν επαρκεί. Με τα χρήματα που λαμβάνουμε από επιστρεπτέες προκαταβολές κτλ, καλύπτουμε ουσιαστικά μόνο τα έξοδά μας και τις υποχρεώσεις μας. Ευτυχώς που βγήκε η απόφαση από τον περασμένο Ιανουάριο και δεν πληρώνουμε το ενοίκιο των γυμναστηρίων μας, όπως συνέβαινε για περίπου 5 με 6 μήνες πέρυσι», εξήγησε στο flashnews ο Χανιώτης ιδιοκτήτης γυμναστηρίου, Δήμος Μπουρμπάκης.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook