Σαρώνει τη χώρα η κακοκαιρία «Ελπίδα» – Δείτε live πού χιονίζει τώρα

Ξεκίνησε η επέλαση του χιονιά. Η κακοκαιρία με την ονομασία «Ελπίδα» έχει κυκλώσει ήδη την Εύβοια, ενώ σταδιακά θα επεκταθεί τις επόμενες ώρες σε Βοιωτία, Αττική αλλά και τα νησιά του Αιγαίου. Ήδη οι κάτοικοι σε αυτούς τους νομούς έχουν λάβει μηνύματα από το 112 ενώ και η Φθιώτιδα αναμένεται να βρεθεί στο «μάτι» της κακοκαιρίας.

Οι Αρχές βρίσκονται επί ποδός για να αντιμετωπίζουν την επέλαση του χιονιά, με το βάρος να ρίχνεται κυρίως στην Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας και σε συγκεκριμένα σημεία που σε κάθε κακοκαιρία καταγράφονται σοβαρά προβλήματα, όπως η Μαλακάσα, το Καπανδρίτι και το Μαρτίνο Φθιώτιδος.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι επόμενες 24 ώρες θα είναι πολύ δύσκολες για τους κατοίκους της Εύβοιας, ενώ σοβαρά προβλήματα θα αντιμετωπίσουν και οι κάτοικοι της Αττικοβοιωτίας, ειδικά στην περιοχή που συνήθως ο χιονιάς χτυπά με σφοδρότητα, όπως τα Δερβενοχώρια. Επίσης, μεγάλη προσοχή απαιτείται και στα βόρεια προάστια της Αθήνας, όπου πέρυσι με την επέλαση της κακοκαιρία «Μήδεια» καταγράφηκαν διακοπές ηλεκτροδότησης και υδροδότησης για αρκετά 24ωρα.

Το ερώτημα είναι πότε θα αρχίσει να χιονίζει στην Αττική. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι πυκνές χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν στα βόρεια προάστια από το πρωί της Δευτέρας και προς το μεσημέρι θα ενταθούν. Σταδιακά θα αρχίσει να χιονίζει και στα νοτιότερα τμήματα, με τις προβλέψεις να «κλειδώνουν» χιόνια στο Σύνταγμα, ακόμα και στον Πειραιά.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως οι μετεωρολόγοι δίνουν πολικές θερμοκρασίες για την Αττική το επόμενο 24ωρο, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται από -5 βαθμούς κελσίου έως +1.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας:

newsbomb.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ