Σαλάτα λαχανικών με ψητό μανούρι
Του Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
- 5 καρότα
- 3 κολοκυθάκια
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 1 κ.γ. μέλι
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2-3 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κ.σ. δυόσμο
- 200 γρ. μανούρι
Για το σερβίρισμα
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- μέλι
- σουσάμι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να βράσει.
- Τρίβουμε στο μαντολίνο τα καρότα, σε πολύ λεπτές φέτες, και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
- Κόβουμε στο μαντολίνο και τα κολοκύθια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα καρότα. Βράζουμε 1-2 λεπτά να μαλακώσουν για 1-2 λεπτά.
- Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Στο μπολ σερβιρίσματος βάζουμε το ταχίνι, το μέλι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το βαλσάμικο ξίδι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ή με ένα σύρμα χειρός για να έχουμε ένα δεμένο dressing.
- Βάζουμε μέσα στο μπολ τα καρότα και τα κολοκύθια και ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν με το dressing.
- Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον δυόσμο και τα βάζουμε στο μπολ με τα λαχανικά.
- Τοποθετούμε μια γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
- Κόβουμε το μανούρι σε φέτες και το βάζουμε στη γκριλιέρα. Ψήνουμε 1-2 λεπτά να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Μεταφέρουμε το μανούρι στο μπολ με τη σαλάτα και σερβίρουμε με πιπέρι, ελαιόλαδο, μέλι και σουσάμι.