Ρούλα Πισπιρίγκου: «Πόλεμος» ιατροδικαστών στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη

ρούλα-πισπιρίγκου-πόλεμος-ιατροδι-1617538

Η Αγγελική Νικολούλη επέστρεψε στο MEGA, την Παρασκευή (27/01), και για άλλο ένα βράδυ ασχολήθηκε στο «Φως στο τούνελ» με την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου από την Πάτρα, η οποία δικάζεται για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ενώ έχει κριθεί προφυλακιστέα και για τον θάνατο τόσο της Μαλένας όσο και της Ίριδας.

Παρ’ όλα αυτά, οι τηλεθεατές παρακολούθησαν έναν πόλεμο ιατροδικαστών ανάμεσα στον Γρηγόρη Λέοντα και στην Ουρανία Δημακοπούλου, με αφορμή την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Συγκεκριμένα, όλα άρχισαν όταν ο Γρηγόρης Λέων τοποθετήθηκε για την υπόθεση και – χωρίς να την κατονομάσει – αναφέρθηκε στην Ουρανία Δημακοπούλου, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι ενώ αρχικά έκανε λόγο για δολοφονίες σε ό,τι αφορά στην Ίριδα και στη Μαλένα, στη συνέχεια άλλαξε γνώμη.

Κατόπιν, στην εκπομπή παρενέβη τηλεφωνικά η Ουρανία Δημακοπούλου και τόνισε: «Δεν χρειάζομαι γραφείο Τύπου, μπορώ να μιλήσω μόνη μου. Στην αρχή, διαβάσαμε πέντε ιατροδικαστικές εκθέσεις οι οποίες, όμως, δεν είχαν αναλυθεί, ούτε είχαμε δει όλα τα στοιχεία. Μόνο αυτές είχαμε δει και με βάση αυτές είχα εκφραστεί τότε. Δεν είχαμε δει, για παράδειγμα, τις φωτογραφίες της Αστυνομίας.

Όταν είδαμε τις φωτογραφίες της ΥΔΕΖΙ (σσ: Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας) προφανώς και καταλάβαμε πως δεν υπάρχει βίαιος θάνατος και κακώσεις που παραπέμπουν σε ασφυκτικό θάνατο. Έτσι, άλλαξα τη γνώμη μου».

Ακόμα, η ίδια πρόσθεσε: «Δεν είναι η Δημακοπούλου που αλλάζει γνώμη, η επιστήμη δίνει τις απαντήσεις. Δεν έχω λάβει χρήματα γι’ αυτήν την υπόθεση. Ας μην λέει ο καθένας ό,τι θέλει. Ας είμαστε προσεκτικοί. […] Κλήθηκα από το δικαστήριο ως επιστήμονας ειδικών γνώσεων, όχι ως πραγματογνώμονας.

Έχω ετοιμάσει μία αναφορά 100 σελίδων και εκεί θα υπάρχουν και οι τοξικολογικές άρα θα δοθούν και απαντήσεις σε ό,τι αφορά στη θεραπευτική κεταμίνη. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορούμε να το κάνουμε στον «αέρα» μίας τηλεοπτικής εκπομπής. Θα υπάρχει αυτή στη δίκη και εκεί θα μπορεί να τη δει ο καθένας».

Πάντως, η Αγγελική Νικολούλη επεσήμανε – μεταξύ άλλων – πως «οι επιστήμονες θα πρέπει να μιλάνε δημόσια μόνο όταν έχουν πλήρη εικόνα και όχι να βγαίνουν στα κανάλια, να μιλάνε για ανθρωποκτονίες και να μπερδεύουν τον κόσμο, στη συνέχεια, όταν παίρνουν πίσω αυτές τις απόψεις».

 ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook