Ριζότο με σπανάκι και μπρόκολο

Αυτό το ριζότο θα δώσει γεύση στο κυρίως σου και θα αλλάξει τη γνώμη που είχες για τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφών, το μπρόκολο και το σπανάκι.

Συστατικά:

  • 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι arborio
  • 1/4 του φλιτζανιού λευκό κρασιού
  • 3 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 3 φλιτζάνια μπρόκολο
  • 1/4 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι κίτρινο τυρί, τριμμένο
  • 2 φλιτζάνια σπανάκι

Τρόπος Μαγειρέματος:

Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις το ρύζι για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα και σβήνεις με λευκό κρασί.

Προσθέτεις ανακατεύοντας το ζωμό λαχανικών, το μπρόκολο, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύεις για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτεις το σπανάκι.

Συνεχίζεις να ανακατεύεις για 5 λεπτά σε μέτρια ένταση, σκεπάζεις με ένα καπάκι και αφήνεις να σιγοβράσει για άλλα 15 λεπτά.

Απομακρύνεις από την φωτιά, ανακατεύεις και ρίχνεις το τριμμένο τυρί. Απολαμβάνεις!

Πηγή: tlife.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ