Ρεβιθοσαλάτα με ελιές και πιπεριές Φλωρίνης

ρεβιθοσαλάτα-με-ελιές-και-πιπεριές-φλ-1184950

Βάλτε αποβραδίς τα ρεβίθια στο μούσκιο, γιατί θα τα κάνουμε σαλάτα. Μια σαλάτα αλλιώτικη, που μπορεί να περιμένει υπομονετικά στο ψυγείο μερικές μέρες και να γίνει ακόμα πιο πλούσια σε αρώματα, μπορεί να συνοδεύσει ένα ψητό ψάρι ή κάποιο κρεατικό ή να γίνει από μόνη της πλήρες γεύμα.

Μερίδες:6 Χρόνος προετοιμασίας:20′ Χρόνος μαγειρέματος:50′ Έτοιμο σε:1:10′

της Γεωργίας Κοφινά

Υλικά

300γρ. ρεβίθια μουσκεμένα σε νερό αποβραδίς

½ φλιτζάνι μαύρες ελιές γλυκές (όχι ξιδάτες) χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση

½ φλιτζάνι χοντροελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση

1 φύλλο δάφνης

1 κρεμμύδι μέτριο, ολόκληρο

3-4 κόκκους μπαχάρι

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο ή ξερό τριμμένο

½ κουτ. γλυκού θυμάρι

1/2 φλιτζάνι πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κύβους

1 λεμόνι, το χυμό

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι,πιπέρι

Διαδικασία

Βράζετε τα ρεβίθια σε άφθονο νερό με τη δάφνη, το κρεμμύδι και το μπαχάρι μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε, αφαιρείτε τη δάφνη, το κρεμμύδι και το μπαχάρι και αφήνετε να κρυώσουν.

Ανακατεύετε σε μεγάλο μπολ τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι και το λεμόνι. Προσθέτετε τα ρεβίθια, τις πιπεριές Φλωρίνης, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε μαζί το λάδι και το λεμόνι και τα προσθέτετε στη σαλάτα. Δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι, λεμόνι ή λάδι ανάλογα με τη γεύση που θέλετε. Τοποθετείτε τη σαλάτα σε μπολ και την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε. Αν θέλετε, γαρνίρετε με φέτες λεμονιού.

Tips

Όσο μένει η σαλάτα τόσο πιο γευστική γίνεται, οπότε καλύτερα να την ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα.

Olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook