Ρεβίθια με κριθαράκι, λαχανικά και ντομάτα

ρεβίθια-με-κριθαράκι-λαχανικά-και-ντο-1563683

Τα πασπαρτού αγαπημένα ρεβίθια μαγειρεύονται σε ένα πολύ νόστιμο και διαφορετικό φαγητό, εμπλουτισμένα με λαχανικά εποχής και κριθαράκι. Απολαύστε τα σκέτα ή με λίγη φέτα! Χρησιμοποιήστε στη συνταγή τα παρακάτω σκεύη και εργαλεία:

Υλικά

200 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα αποβραδίς

1 δαφνόφυλλο

60 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 πιπεριά, σε κυβάκια

200 γρ. σελινόριζα, σε κυβάκια

1 καρότο, σε κυβάκια

1 κλωναράκι σέλερι, χοντροκομμένο

2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ

150 γρ. κριθαράκι

200 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια

200 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Σε άφθονο νερό βράζουμε τα ρεβίθια με το δαφνόφυλλο μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά για περίπου 1 ώρα και κρατάμε το νερό όπου έβρασαν. Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, τη σελινόριζα, το καρότο και το σέλερι για 5΄.

Προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι, τον ντοματοπελτέ, τα ρεβίθια, 500 ml νερό (από τα ρεβίθια) και μαγειρεύουμε για 15΄ σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι. Κατόπιν προσθέτουμε το κριθαράκι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Βράζουμε για ακόμη 10΄-12΄, μέχρι να χυλώσει το κριθαράκι, προσθέτουμε το μπρόκολο, αποσύρουμε και αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο για 10΄ να φουσκώσει το ρύζι προτού σερβίρουμε.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook