«Τοξική βόμβα» σε κατοικημένη περιοχή των Χανίων | Photos

τοξική-βόμβα-σε-κατοικημένη-περιοχ-1005801

«Κίνδυνο – θάνατο» για την υγεία των κατοίκων αλλά και το περιβάλλον αποτελούν τα σπασμένα κομμάτια ελενίτ, που βρίσκονται παρατημένα εδώ και περίπου πέντε μέρες σε κατοικημένη περιοχή των Χανίων.

Σύμφωνα με καταγγελία στο zarpanews.gr, στην οδό Αγίου Ιωάννου Ξένου, έπειτα από το γκρέμισμα ενός κτίσματος στις 25 Φεβρουαρίου, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του zarpanews.gr κάποιος «εγκληματίας» παράτησε στη μέση του δρόμου τα κομμάτια του ελενίτ, που λόγω του καρκινογόνου αμίαντου, αποτελούν σοβαρή απειλή για τους κατοίκους και ιδιαίτερα των παιδιών.Το -εδώ και χρόνια- απαγορευμένο τοξικό αυτό δομικό υλικό, μόλις σπάσει η θρυμματιστεί διασκορπίζουν καρκινογόνες μικροσκοπικές αιωρούμενες ίνες που μπορούν να εισχωρήσουν στους πνεύμονες και να βλάψουν σοβαρά την υγεία αλλά και το περιβάλλον. «Πραγματικά δεν ξέρω τι συμβαίνει και δεν ασχολείται κανείς… Μάλιστα κάποιοι παρκάρουν και μπροστά και δεν φαίνεται να ενοχλούνται που μπαίνει μέσα απ τις πόρτες τους το δηλητήριο. Προσωπικά, όλες αυτές τις μέρες έχω κλείσει ερμητικά παράθυρα, πόρτες στο σπίτι μου για να μην φέρει ο αέρας τον «καρκίνο» μέσα και κινδσυνέψει η οικογένειά μου» επεσήμανε ο καταγγέλλων στο zarpanews.grΟ κάτοικος της περιοχής, από την πρώτη στιγμή που είδε τα επικίνδυνα κομμάτια στο δρόμο,  δήλωσε στο zarpanews.gr πως κατήγγειλε το γεγονός τόσο στις αρχές, όσο και στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Νομαρχίας, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει γίνει κάποια ενέργεια για να απομακρυνθεί αυτή η «τοξική βόμβα», από την περιοχή.
Κάτι που η αρμόδια υπηρεσία πρέπει να κάνει όχι αύριο, αλλά… χθες, με δεδομένο ότι η απομάκρυνσή του δηλητηριώδους αυτού υλικού εγκυμονεί πολύ σοβαρούς κινδύνους και η διαχείρισή του πρέπει να γίνεται βάσει αυστηρών κανονισμών.

zarpanews.gr

 

2 thoughts on “«Τοξική βόμβα» σε κατοικημένη περιοχή των Χανίων | Photos

  1. Μην τα παραλεμ ομως:η σκονη ,Η ΣΚΟΝΗ< απο την αμιαντοσανιδα οταν ΚΟΒΕΤΑΙ με τροχο ή αλλα μεσα ειναι σουπερ επικινδυνη…Η σκονη …Δεν βλεπω κανενα να κοβει με τροχο και να φυσαει μετα μεσα στα σπιται των ανθρωπων…Ενα κομματι αμιαντοσανιδα στα δεκα μετρα απο το σπιτι ειναι καριβως αυτο…Σκονη απο φυσιολογικη φθορα θα βγαλει μετα απο μηνεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεες!!!! εκθεσης στα στοιχεια της φυσης…Ουτε δηλητηριο ειναι ουτε τιποτα…40 χρονια αμιαντο για σκεπη ειχε το δικαστικο μας μεγαρο δεν ακουσα εγω κανενα να επαθε λευχαιμια ή καρκινο…

    Μην κανουμε την τριχα τριχια…!!!!

  2. Η ηλιθιότητα εδώ ξεπερνάει τα όρια πρωτον είναι ένα μικρό κομάτι όχι στον δρόμο δεύερον έχει ενημερωθεί ο Δήμπς να το πάρει τρίτον ποιός ηλ’ίθιος θέλει να δημιουργήσει πανικό εκεί που δεν υπάρχει έλεος και η ηλιθιότητα πρέπει να έχει και ένα μέτρο που αυτή που τράβηξε την φωτογραφία δεν έχει, Ο προιγούμενος φίλος τα περιγράφει πολύ καλά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook