«Θρύλος» και στο κύπελλο: ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0 – 1

θρύλος-και-στο-κύπελλο-αεκ-ολυμπια-1104689

Σε ένα τελικό… θρίλερ με χαμένες φάσεις, πέναλτι και ένταση ο Ολυμπιακός κατέκτησε και το Κύπελλο Ελλάδος επιβεβαιώνοντας τον τίτλο της καλύτερης ομάδας στην Ελλάδα για την σεζόν 2019/20.

Σκόρερ ο Ραντζέλοβιτς για το χρυσό γκολ, αλλά σπουδαίος ο Καμαρά και πολύ καλός ο Τζολάκης όποτε χρειάστηκε. Ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να καθαρίσει νωρίτερα τον τελικό, αλλά ο Παναγιώτης Τσιντώτας κράτησε την ΑΕΚ όρθια με επεμβάσεις του ενώ έβγαλε και το πέναλτι του Ελ Αραμπί.

Ανέτοιμη η ΑΕΚ είχε την κατοχή, τα κόρνερ και τα στημένα, αλλά δεν μπορούσε να βγάλει μεγάλες φάσεις και τελικά δεν σκόραρε απέναντι στον νεαρό Τζολάκη που έκανε πολύ καλό παιχνίδι στο Βόλο.

Το ματς

Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και το δείκτη του σκορ κράτησε χαμηλά ο Παναγιώτης Τσιντώτας, ο οποίος στο 57’ απέκρουσε πέναλτι που εκτέλεσε ο Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός φορ ήταν ο μοιραίος παίκτης για τον Ολυμπιακό, αλλά η αστοχία του δεν κόστισε στην ομάδα του.

Οι φιναλίστ ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και ξεκάθαρη πρόθεση τους ήταν να πετύχουν ένα γκολ. Στο 4΄ο Μασούρας αστόχησε από καλή θέση και στο 6’ με κεφαλιά ο Ελ Αραμπί έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τσιντώτα.

Στο 8’ ο Λιβάγια εκτέλεσε φάουλ, ο Τζολάκης δεν «καθάρισε» τη φάση, ο Ολιβέρια πλάσαρε, αλλά πριν η μπάλα καταλήξει στα δίκτυα την απομάκρυνε σχεδόν πάνω από την γραμμή ο Μπα.

Στο 10’ ο Λιβάγια έκανε λάθος πάσα, ο Μασούρας πήρε την μπάλα, τροφοδότησε τον Καμαρά, αυτός με τη μία την άνοιξε στον Ραντζέλοβιτς που μπήκε στην περιοχή και με συρτό σουτ εκτέλεσε τον Τσιντώτα (1-0).

Στο 13’ ο Μπακάκης έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ολιβέιρα πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Η Ενωση απείλησε και στο 33’. Ο Μπακάκης έβγαλε την σέντρα, ο Μπα βρήκε αέρα, ενώ στη συνέχεια ο Λιβάγια άδειασε τον Μπρούνο, αλλά καθυστέρησε να τελειώσει τη φάση και τον έκλεισε η άμυνα του Ολυμπιακού.

Στο 35’ οι Πειραιώτες έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ. Ο Ελ Αραμπί έφυγε στην κόντρα, άδειασε τον Μπακάκη, αλλά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο 38’ ο Βέρντε εκτέλεσε απευθείας κόρνερ, όμως ο Τζολάκης δεν αιφνιδιάστηκε και απομάκρυνε σε νέο κόρνερ. Στο 41’ η ΑΕΚ έχασε νέα ευκαιρία. Ο Μάνταλος μπήκε από δεξιά μέσα στην περιοχή, έκανε το διαγώνιο σουτ, χωρίς να μπορέσει να νικήσει τον Τζολάκη.

Ο τελικός είχε πολύ καλό ρυθμό και στο 42’, μετά από σουτ του Ραντζέλοβιτς, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Χαμένο πέναλτι

Στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου ο Ολυμπιακός απείλησε και πάλι. Στο 49’ ο Ελ Αραμπί τσίμπησε την μπάλα και την έστρωσε στον Μασούρα, ο οποίος σούταρε και ο Τσιντώτας αντέδρασε σωστά και γλίτωσε την ομάδα του από τα χειρότερα.

Στο 55’ ο Μπακάκης ανέτρεψε τον Μασούρα και ο Ολλανδός διαιτητής Μπιέρν Κάιπερς έδειξε αμέσως το πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε στο 57’ ο Ελ Αραμπί, όμως ο Τσιντώτας απέκρουσε την μπάλα με τα πόδια.

Στο 88’ ο Μαροκινός φορ βρέθηκε απέναντι από τον Τσιντώτα, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να τον νικήσει.

Ο Κάιπερς έδειξε κίτρινη κάρτα στους Σιμόες, Μάνταλο, Λιβάγια, Κρίστισιτς, Λόπες, Τοροσίδη, Μασούρα, Καφού.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης (62’ Παουλίνιο), Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες (80’ Μαχαίρας), Κρίστισιτς, Μάνταλος, Βέρντε (62’ Αλμπάνης), Λιβάγια, Ολιβέιρα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Μπρούνο, Μπα, Σισέ, Τοροσίδης (80’ Σεμέδο), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Βαλμπουενά (76’ Καφού), Ραντζέλοβιτς, Ελ Αραμπί (90’ Φορτούνης).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook