“Τα ‘παιξαν” οι Τούρκοι: Λένε ότι τις παραβιάσεις τις κάνει η Ελλάδα

Η Τουρκία απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί παραβίασης του Ελληνικού εναέριου χώρου και χαρακτηρίζει «πλήρως αβάσιμους τους ισχυρισμούς» του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας καταδίκασε με έντονο τρόπο την, όπως την χαρακτήρισε, «πρωτοφανή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας από δύο τουρκικά μαχητικά, τα οποία εισήλθαν παράνομα στον εθνικό εναέριο χώρο μας και προσέγγισαν την Αλεξανδρούπολη σε απόσταση μόλις 2,5 ναυτικών μιλίων».

Αναλυτικά η απάντηση της Πρέσβειρας Tanju Bilgiç, Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών, σε ερώτηση για τις ανακοινώσεις της Ελλάδας περί παραβίασης του εναέριου χώρου:

«Αεροσκάφη F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας δυτικά της Gökçeada στις 16 Μαΐου 2022 και δυτικά του Enez στις 17 Μαΐου 2022. Η Πολεμική μας Αεροπορία έδωσε την απαραίτητη απάντηση σε αυτές τις προκλητικές παραβιάσεις σύμφωνα με τους κανόνες αμοιβαιότητας και εμπλοκής στις 18 Μαΐου 2022.

Η Ελλάδα προσπαθεί για άλλη μια φορά να διαμορφώσει την αντίληψη της διεθνούς κοινής γνώμης εναντίον της χώρας μας, χρησιμοποιώντας την ένταση που προκλήθηκε από τις δικές της προκλητικές ενέργειες.

Στο πλαίσιο αυτό, απορρίπτουμε πλήρως τους αβάσιμους ισχυρισμούς και τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν εναντίον της χώρας μας από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του με ημερομηνία 20 Μαΐου και καταδικάζουμε τις ελληνικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας.

Προκειμένου να αποτραπεί η επανάληψη τέτοιων περιστατικών, η Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει τις προκλητικές της ενέργειες στο Αιγαίο και να συμμετάσχει τόσο σε διμερείς όσο και σε ΝΑΤΟϊκές δραστηριότητες οικοδόμησης εμπιστοσύνης, στις οποίες απέχει από τη συμμετοχή της εδώ και ένα χρόνο».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΠαγώνη για ευλογιά των πιθήκων: Πιθανόν να έρθει και στη χώρα μας αλλά είναι αντιμετωπίσιμη
Επόμενο άρθροΦριτάτα με σπαράγγια και σπανάκι

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ