«Πρέπει να ξέρω τι έχει γίνει, εδώ μιλάμε για τη ζωή μου: Τι λέει o Χανιώτης που έπαθε θρόμβωση μετά από εμβολιασμό

πρέπει-να-ξέρω-τι-έχει-γίνει-εδώ-μιλάμ-1210548

Στον Zarpa Radio 89,6 και την εκπομπή της Ευτυχίας Πενταράκη και του Γιώργου Κολομπάκη μίλησε την Πέμπτη ένας 59χρονος Χανιώτης μουσικός, ο οποίος είχε νοσηλευτεί στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων με πνευμονική εμβολή έπειτα από εμβολιασμό κατά του κορονοϊού με το εμβόλιο της AstraZeneca (δείτε ΕΔΩ):

«Είμαι πολύ καλύτερα πια. Πέρασα μεγάλη περιπέτεια όμως. Μπήκα στο νοσοκομείο, διαγνώστηκα με πνευμονική εμβολή, μια πολύ κακή κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε αιφνίδιο θάνατο. Ήταν ευτυχώς στα περιφερειακά αγγεία και των δύο πνευμόνων και όχι στην κεντρική αρτηρία, μπόρεσαν να τα αντιμετωπίσουν στο νοσοκομείο, γι’ αυτό και είμαι σπίτι μου», είπε ο 59χρονος. «Στο νοσοκομείο έμεινα 10 μέρες, στην εντατική έμεινα 9 μέρες, βέβαια την 7η μέρα ήμουν καλύτερα πια.»

Στο ερώτημα, αν έχει υπάρξει πόρισμα που να εξηγεί τί προκάλεσε το πρόβλημα μετά τον εμβολιασμό, ο 59χρονος καλλιτέχνης είπε ότι περιμένει απάντηση σύντομα:

«Μεχρι στιγμής κανείς δεν έχει λάβει την πρωτοβουλία να μου πει αν έφταιγε το εμβόλιο ή κάτι άλλο για αυτό που πέρασα. Απομένουν δύο υπέρηχοι που πρέπει να γίνουν ακόμα και θα αποφανθούν ποια ήταν η αιτία. Άλλωστε πλησιάζει και η δεύτερη δόση, που πρέπει να κάνω. Δεν ήμουν ποτέ αρνητής του εμβολίου, αλλά πρέπει να ξέρω τι έχει γίνει, εδώ μιλάμε για τη ζωή μου.»

«Έστω και γι’ αυτό το 0,02% των παρενεργειών πρέπει κάποιος να ευθύνεται. Και αν με συμβουλέψουν να κάνω τη δεύτερη δόση με ένα άλλο εμβόλιο ή κάτι άλλο, θα το απαιτήσω εγγράφως και με υπογραφή.»

Ο 59χρονος απέστειλε και αποτελέσματα εξετάσεων, τα οποία φέρονται να δείχνουν ότι δεν έχει θρομβοφιλία. Όσο για το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά, σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι αιτία για την περιπέτεια που έζησε ήταν το εμβόλιο, δεν επιβεβαίωσε, ούτε όμως απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook