«Παγωμένα» σημάδια ανάκαμψης στο Αεροδρόμιο Χανίων: Τι δείχνουν τα στοιχεία της Fraport για τον Ιανουάριο | Πίνακες

παγωμένα-σημάδια-ανάκαμψης-στο-αερ-811560

Τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης στην κίνηση του αεροδρομίου Χανίων αποτυπώνονται στα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Fraport για τον μήνα Ιανουάριο.

Σύμφωνα με αυτά, το αεροδρόμιο Χανίων παρουσιάζει σημαντική αύξηση σε αριθμό πτήσεων και επιβατών σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η οποία φτάνει το 17,8% ενώ η  συνολική κίνηση (πτήσεις εσωτερικού και διεθνείς) στα 14 αεροδρόμια, παρουσίασε αύξηση 12,3% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2018, γεγονός που μεταφράζεται σε περίπου 620.000 περισσότερους επιβάτες.

Φυσικά οι αριθμοί του Ιανουαρίου είναι πάρα πολύ μικροί για να έχει πρακτικό αντίκτυπο αυτή η αύξηση για την οικονομία των Χανίων όμως ας ελπίσουμε πως αυτή η… ψυχολογική ανάταση θα μετουσιωθεί σε σημαντικά μεγέθη το ερχόμενο καλοκαίρι.

Τα στοιχεία 

Η αύξηση των διεθνών επιβατών πτήσεων άγγιξε το 23,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι με τα αεροδρόμια «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων.

Το αεροδρόμιο «Μακεδονία», μάλιστα, επισκέφθηκαν 63.585 περισσότεροι επιβάτες συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2018.

Το αεροδρόμιο της Μυκόνου σημείωσε αύξηση της τάξεως του 120,6% γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στην ολοκλήρωση των έργων στον διάδρομο αποπροσγείωσης ενώ και στο αεροδρόμιο της Κεφαλλονιάς «Άννα Πολλάτου» η αύξηση της κίνησης άγγιξε το 63,4%.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τους σχετικούς πίνακες σε πτήσεις και επιβάτες το αεροδρόμιο Χανίων εμφανίζει αύξηση της τάξεως του 62% και 17% αντίστοιχα.

Αναλυτικά:

zarpanews.gr

3 thoughts on “«Παγωμένα» σημάδια ανάκαμψης στο Αεροδρόμιο Χανίων: Τι δείχνουν τα στοιχεία της Fraport για τον Ιανουάριο | Πίνακες

  1. Τελικά υπάρχει αύξηση η μειωση στην επιβατικη κινηση στο Αεροδρόμιο Χανιων?Ας σκεφτει η FRAPORT σε συνεργασία με το Κτελ Χανιων να υπάρξει λεωφορειακη σύνδεση του κεντρου των Χανιων με το Αεροδρομιο Χανίων σε 24ωρη βάση…..

  2. Τι παπατζήδες είναι αυτοί εκεί στη fraport? Πρόσφατα ταξίδευα και το αεροδρομιο ήταν έρημο. Που είναι η αύξηση? Ήρθαν κι άλλες εταιρίες μήπως??

  3. Χαχαχα…..υπαρχει αυξηση τελικα ναι η ου?Παντως αυτό με την λεωφορειακη συνδεση του αεροδρομίου Χανιων με την πόλη απαιτείται σε 24ωρη βαση….ας το σκεφτει η FRAPORT σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ Χανιων….καθως καθε σοβαρο αεροδρομιο έχει 24ωρη λεωφορειακη σύνδεση πέρα από την επιλογη ταξι κ ΙΧ…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook