«Ο θησαυρός» μιας Κρητικιάς κέρδισε το 1ο βραβείο στον Μεσογειακό Διαγωνισμό Διηγήματος | Photos

ο-θησαυρός-μιας-κρητικιάς-κέρδισε-τ-949895

Ακόμη μία σημαντική συγγραφική διάκριση για την Κρήτη σημείωσε η φιλόλογος, γλωσσολόγος και μεταφράστρια, Σοφία Σηφάκη.

Με καταγωγή από το Οροπέδιο Λασιθίου, η κόρη του αντιστράτηγου εν αποστρατεία της Αστυνομίας, Μανώλη Σηφάκη, μετά το 1ο Βραβείο Ποίησης στον περσινό 13ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος Ιδεόπνοον με το ποίημα “Belladonna”, έφτασε πριν από λίγες μέρες και σε διεθνή διάκριση.

Η Λασιθιώτισσα εμπειρογνώμων στην υπολογιστική γλωσσολογία, συμμετέχοντας στο Μεσογειακό Διαγωνισμό Διηγήματος 2019 που διοργάνωσε ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός Mediterranean Institute For Nature and Anthropos (MedINA) τιμήθηκε με το 1ο Βραβείο για το διήγημά της «Θησαυρός» στην αγγλική γλώσσα το οποίο δημοσιεύτηκε σε e-book.

Στόχος του διαγωνισμού, στον οποίο συμμετείχαν διαγωνιζόμενοι από 5 χώρες ‘ξταν να αναδειχθεί η λεπτή ισορροπία της οικολογίας της Μεσογείου, η ανάγκη να ξαναθυμηθούμε τις παραδοσιακές τεχνικές καλλιέργειας και την αγάπη του ανθρώπου για τον άνθρωπο και τη φύση.

Για την Ελλάδα επιλέχθηκε από τον Οργανισμό η περιοχή της Λήμνου για την ιδιαιτερότητα της φύσης της με τους μοναδικούς υγροβιότοπους και την ηφαιστειακή θεραπευτική γη της.

Η νικήτρια του διαγωνισμού είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους συνεργάτες της οργάνωσης και να μάθει περισσότερα για τα καθημερινά έργα Rooted και τις συνεχιζόμενες εργασίες για έναν βιώσιμο τρόπο ζωής στη Μεσόγειο.Παράλληλα με το βραβείο και το πιστοποιητικό συμμετοχής της στα γραφεία του MedINA, εκ μέρους της εκστρατείας Rooted Everyday, η Σοφία Σηφάκη θα ταξιδέψει και θα ξεναγηθεί στην οικοπεριοχή της Λήμνου, ως μέρος του βραβείου της.

Στο συνημμένο αρχείο μπορείτε να διαβάσετε το βραβευμένο διήγημα της Σοφίας Σηφάκη

RootedEveryday_SophiaSifaki

zarpanews.gr

One thought on “«Ο θησαυρός» μιας Κρητικιάς κέρδισε το 1ο βραβείο στον Μεσογειακό Διαγωνισμό Διηγήματος | Photos

  1. The winning short story by Ms Sophia Sifaki is artfully placed within the ecological universe of Greece and the Mediterranean. The story simple, yet captivating takes us into a trip of appreciation about nature, natural habitats, ecology and preservation but most of all the Mediterranean. I enjoyed reading it and I hope to see more of the author’s work.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook