«Κουλούρια» στα Περβόλια για Πλατανιά και ΟΦΗ – Την Τετάρτη κληρώνει για την επιστροφή «στα σαλόνια…»

κουλούρια-στα-περβόλια-για-πλατανι-863460

Οι δύο ομάδες αφήνουν ανοιχτούν λογαριασμούς για τη «ρεβάνς» της Τετάρτης (22/05, 19:00) στο «Γεντί Κουλέ». Αμφότερες είχαν ευκαιρίες για το γκολ και μάλιστα «σημάδεψαν» από μία φορά τα δοκάρια στο δεύτερο ημίχρονο. Την αρχή έκανε ο Πλατανιάς με τον Καραγκούνη στο 69′, για να «απαντήσει» στο 84′ ο ΟΦΗ με τον Παπάζογλου.

Πανηγυρικό το κλίμα στα Περιβόλια, με τους παίκτες του Γιάννη Τάτση στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν να γνωρίζουν την αποθέωση για την προσπάθεια που κατέβαλαν απέναντι σε ομάδα της Super League. Παρά την απαγόρευση που υπήρχε και τις συστάσεις από τη διοίκηση του ΟΦΗ ο Ομιλος είχε στο πλευρό του περίπου 200 φίλους του, που τοποθετήθηκαν στη θύρα 4 και χειροκρότησαν τους παίκτες του Χάιμε Βέρα μετά το τέλος του αγώνα.

Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕ ΣΑΑΝΤΟ

Ο Γιάννης Τάτσης έκανε την έκπληξη στην αρχική ενδεκάδα του Πλατανιά, με τη χρησιμοποίηση του Σαάντο, που είχε μόλις 12′ συμμετοχής στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Αήττητο Σπάτων. Ο Γκοτ ήταν κάτω από την εστία με τους Κόρτσταμ, Σαάντο και Τσαμούρη να αποτελούν την τριάδα της άμυνας, το δεξί άκρο κάλυπτε ο Ουές, το αριστερό ο Στ. Ποζατζίδης και στη μεσαία γραμμή ο Μποσέτι είχε μπροστά του Νίλι και Παπανικολάου, ενώ επιθετικό δίδυμο ήταν οι Μιγκέλ και Λουκίνας των 26 γκολ στο πρωτάθλημα (16 και 10 αντίστοιχα).

Για τον ΟΦΗ ο Χάιμε Βέρα δεν είχε εκπλήξεις, με τον Σωτηρίου κάτω από την εστία, τους Μπράουν (δεξιά) και Κοροβέση (αριστερά) στα δύο άκρα και τους Παπάζογλου και Γιαννούλη στο κέντρο της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Αργεντινοί, Μεγιάδο και Νέιρα, με τον Ναμπί μπροστά τους, τους Βαζ (δεξιά) και Σόουζα (αριστερά) στα άκρα της επίθεσης και τον Σασί στην κορυφή.

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ, ΑΝΕΒΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΟ 20′ Ο ΟΦΗ

Ο Πλατανιάς μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και έδειξε ότι δεν «φοβάται» τον μεγάλο του αντίπαλο, που έχει τον τίτλο του φαβορί στα μπαράζ. Μόλις στο 6′ η χανιώτικη ομάδα απείλησε με τον Μιγκέλ, που υπό την πίεση του Μπράουν δεν ολοκλήρωσε όπως θα ήθελε τη φάση με το πλασέ του να καταλήγει στην «αγκαλιά» του Σωτηρίου.

Ο ΟΦΗ ανέβηκε μετά το 20′, κυρίως χάρη στην ποιότητα των παικτών που διαθέτει στη μεσοεπιθετική γραμμή. Στο 23′ το φάουλ του Ναμπί προσέκρουσε στο τείχος και στη συνέχεια το σουτ του πέρασε πάνω από την εστία. Στο 29′ χάθηκε η σημαντικότερη ευκαιρία, με τον Σόουζα να αποφεύγει Σαάντο και Κόρτσταμ και να πλασάρει αλλά τον Γκοτ με το ένα χέρι να κάνει σπουδαία απόκρουση.

Ο Πλατανιάς «φάνηκε» ξανά επιθετικά στο 31′ όταν ο Νίλι έκανε ωραία προσπάθεια αλλά το σουτ του βρήκε σε ετοιμότητα τον Σωτηρίου, που μπλόκαρε σε δεύτερο χρόνο. Δύο λεπτά μετά ο Νέιρα βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και σούταρε, αλλά ο Γκοτ μπλόκαρε σταθερά, στην τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο.

ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ

Ο Γιώργος Γιακουμάκης επέστρεψε (ένας από τους πέντε πρώην «ερυθρόλευκους») ως αντίπαλος στα Περιβόλια, «πατώντας» χορτάρι στο 57′ στη θέση του Σόουζα. Ο Ηρακλειώτης επιθετικός δέχτηκε το πιο ζεστό χειροκρότημα από τον κόσμο, που δεν ξέχασε τα 5 χρόνια παρουσίας του στους «ερυθρόλευκους», αλλά λίγα λεπτά μετά λίγο έλειψε να «πληγώσει» την πρώην ομάδα του, με τον Γκοτ όμως να του αρνείται το γκολ στο 61′.

Στο 69′ υπήρξε μία απίστευτη φάση για τον Πλατανιά, με τον Καραγκούνη να έχει δοκάρι έπειτα από σουτ που επιχείρησε το οποίο απέκρουσε αρχικά ο Σωτηρίου. Στη φάση αυτή υπήρξαν δύο σουτ του Παπανικολάου και ένα δεύτερο από τον Καραγκούνη (εκτός του δοκαριού) που σταμάτησαν σε σώματα αντιπάλων.

Ο ΟΦΗ «απάντησε» στο 76′ από στατική φάση, όταν από κόρνερ του Ντίνα ο Παπάζογλου έκανε την προβολή και ο Παπανικολάου σχεδόν στη γραμμή έδιωξε. Στο 84′, πάλι από στατική φάση, με τους ίδιους πρωταγωνιστές (με την μπάλα πάντως να φαίνεται να έχει περάσει εκτός τελικής γραμμής στο γύρισμα του Μπράουν από το οποίο προέκυψε η απομάκρυνση σε κόρνερ του Σαάντο) ο ΟΦΗ «άγγιξε» το γκολ. Ο Ντίνας εκτέλεσε το κόρνερ και ο Παπάζογλου «σημάδεψε» το δοκάρι, στην τελευταία φάση του αγώνα.

ΤΟ «ΦΙΛΜ» ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

6′ Πρώτη καλή στιγμή για τον Πλατανιά. Από πάσα του Λουκίνα ο Μιγκέλ υπό την πίεση του Μπράουν πλάσαρε αλλά ο Σωτηρίου μπλόκαρε.

16′ Φάουλ του Ποζατζίδη διαμαρτυρίες για χέρι του Μπράουν.

23′ Φάουλ για τον ΟΦΗ με τον Ναμπί, η μπάλα στο τείχος, νέο σουτ του Ναμπί η μπάλα πάνω από την εστία του Γκοτ.

29′ Πρώτη μεγάλη φάση για τον ΟΦΗ. Από πάσα του Νέιρα ο Σόουζα ελίσσεται μέσα στην περιοχή, αποφεύγει Σαάντο και Κόρτσταμ και πλασάρει αλλά ο Γκοτ με το ένα χέρι αποκρούει, κάνοντας σπουδαία επέμβαση.

31′ Ατομική ενέργεια και σουτ του Νίλι ο Σωτηρίου με διπλή προσπάθεια μπλοκάρει.

33′ Ο Ναμπί πασάρει στον Νέιρα, που βρίσκει χώρο έξω από την περιοχή και σουτάρει για να μπλοκάρει σταθερά ο Γκοτ.

62′ Ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Μπαλιά του Γιαννούλη, αδράνεια στην άμυνα, ο Γιακουμάκης κάνει την προβολή αλλά ο Γκοτ αποκρούει.

69′ ΔΟΚΑΡΙ: Μεγάλη ευκαιρία για τον Πλατανιά σε φάση διαρκείας. Μπαλιά του Μποσέτι, ο Παπάζογλου δεν μπορεί αν διώξει, η μπάλα φτάνει στον Νίλι που πασάρει στον Παπανικολάου, το σουτ του κοντράρει στον Κοροβέση και η μπάλα στρώνεται στον Καραγκούνη, που σουτάρει για να αποκρούσει με τη βοήθεια του δοκαριού ο Σωτηρίου! Στη συνέχεια το σουτ του Παπανικολάου αποκρούεται από τον Κοροβέση και αυτό του Καραγκούνη βρίσκει στον Γιαννούλη και καταλήγει πάνω από την εστία (κόρνερ).

76′ Κόρνερ του Ντίνα προβολή του Παπάζογλου ο Παπανικολάου διώχνει σχεδόν στη γραμμή.

80′ Φάουλ του Νίλι κεφαλιά του Μιγκέλ ο Σωτηρίου μπλόκαρε.

81′ Ατομική ενέργεια του Ουές, που «πατάει» περιοχή, αλλά το σουτ με το αριστερό που επιχείρησε δεν ήταν καλό και η μπάλα κατέληξε άουτ.

84′ ΔΟΚΑΡΙ: Κόρνερ του Ντίνα κεφαλιά του Παπάζογλου η μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Arxigoi Diaitites1

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

Βοηθοί: Νικολαΐδης (Μακεδονίας) – Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής)

4ος διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Κίτρινες κάρτες: Γιαννούλης (12′), Ουές (13′)

Πλατανιάς (Γιάννης Τάτσης): Γκοτ, Ουές, Κόρτσταμ, Τσαμούρης (90+2′ Πουρζιτίδης), Σάαντο, Στ. Ποζατζίδης (87′ Παπουτσογιαννόπουλος), Μποσέτι, Παπανικολάου, Νίλι, Λουκίνας (65′ Καραγκούνης), Μιγκέλ.

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου, Μπράουν, Γιαννούλης, Παπάζογλου, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Ναμπί (75′ Νάστος), Νέιρα, Βαζ (75′ Ντίνας), Σόουζα (57′ Γιακουμάκης), Σασί.

athlitiko.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook