«Άναψαν τα αίματα» στο Περιφερειακό για τις καταστροφές από τις θεομηνίες στα Χανιά | Photos

άναψαν-τα-αίματα-στο-περιφερειακό-γ-938335

Ένταση επικράτησε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού συμβουλίου, όσον αφορά στις καταστροφές που προκλήθηκαν στην Π.Ε. Χανίων από τις κακοκαιρίες του περασμένου χειμώνα.

Αφορμή στάθηκε η ερώτηση που κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χανίων της παράταξης «Η Κρήτη Μπροστά», με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, για το κατά πόσο είναι έτοιμη η Περιφέρεια Κρήτης, ενόψει της χειμερινής περιόδου και των πιθανών έντονων καιρικών φαινομένων.

«Άμα ξαναγίνει το ίδιο, έχουμε φύγει όλοι!

Ήταν πρωτοφανές το περσινό φαινόμενο!» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, αναφερόμενος στις τεράστιες καταστροφές που σημειώθηκαν στα Χανιά τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο. Παράλληλα, διαβεβαίωσε το σώμα ότι «τα σοβαρά κι επικίνδυνα ρέματα έχουν καθαριστεί».

«Είναι άδικο να αποδίδονται τόσες σοβαρές ευθύνες στην Περιφέρεια, χωρίς να δίνονται οι ανάλογοι πόροι» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και περιφερειακός σύμβουλος Χανίων, Τάσος Κουρουπάκης. Όπως πρόσθεσε «30 μηχανήματα και καινούργιες εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη από τον Πλατανιά ως τα Μεσκλά».

Μαρκογιαννάκης: Είμαστε εδώ για να κάνουμε καλύτερο το δικό σας έργο

«Ευχόμαστε όλοι, να λειτουργούν σωστά τα πράγματα. Γι’ αυτό άλλωστε είμαστε κι εμείς εδώ, για να λειτουργεί σωστά η Περιφέρεια» τόνισε ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης και απευθυνόμενος στο Νίκο Καλογερή προσέθεσε: «Δεν δέχομαι την απάντηση πως, αν έρθει ξανά η ίδια κακοκαιρία, θα φύγουμε όλοι! Αφού έγινε μια φορά, θα ξαναγίνει. Αυτή η απάντηση δεν σας τιμά κ. Καλογερή. Είμαστε εδώ ως αντιπολίτευση για να κάνουμε το δικό σας έργο καλύτερο και όχι να λαϊκίσουμε».

Απαντώντας ο Νίκος Καλογερής είπε: «Είναι επιστημονικής φύσης το θέμα. Ήταν ένα έκτακτο φαινόμενο, εξαιρετικά έκτακτο. Μας ξεπερνά όλους. Αλλά ο νομός έδειξε αντοχές και προχωράμε καλά» ενώ ο Τάσος Κουρουπάκης απευθυνόμενος στον κ. Μαρκογιαννάκη είπε «αύριο το πρωί Αλέξανδρε να πάμε σε όλα αυτά τα μέρη που αναφέρεσαι, να δεις αν γίνεται δουλειά».

Πλήρης “γύμνια” της Περιφέρειας στο θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο περιφερειακός σύμβουλος της “Ανυπόταχτης Κρήτης” Γιώργος Πιαγκαλάκης στη σημερινή συνεδρίαση του Π.Σ.

«Απ’ ότι φαίνεται ο βασιλιάς είναι γυμνός για το ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας. Οι αποκαταστάσεις ζημιών προχωρούν με αργούς ρυθμούς ενώ σίγουρα νέα προβλήματα θα προκύψουν το χειμώνα που έρχεται. Δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης πλημμυρικών φαινομένων με βάση τις απαντήσεις που δόθηκαν από την Περιφερειακή αρχή» σημείωσε ο Γ. Πιαγκαλάκης.

Ο ίδιος κατήγγειλε τη στάση του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου με αφορμή την απαγόρευση συζήτησης ψηφίσματος που πρότεινε η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αναφορικά με το πολυνομοσχέδιο για τον αναπτυξιακό νόμο.

«Η απόφαση του προέδρου να μην συζητηθεί το ψήφισμα που πρότεινε η “Λαϊκή Συσπείρωση” δημιουργεί αντιδημοκρατικό προηγούμενο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

με πληροφορίες, φωτογραφίες από cretalive.gr

2 thoughts on “«Άναψαν τα αίματα» στο Περιφερειακό για τις καταστροφές από τις θεομηνίες στα Χανιά | Photos

  1. Πρέπει να ληφθουν μετρα προστασιας απο μελλοντικα εντονα καιρικα φαινομενα τοσο απο την Γενικη Γραμματεια Πολιτικης Προστασιας οσο κ απο την Περιφερεια κ τους Δήμους….Ωστε να μην επαναληφθουν οι καταστροφες που είδαμε όλοι στη Δυτική Κρήτη….

  2. Ήδη γίνεται τόσο σοβαρή δουλειά στα Χανιά ώστε για παράδειγμα μετά το πλατάνι και με κατεύθυνση την πόλη των Χανίων αντί να αντικατασταθεί ο ασφαλτοτάπητας στην ανηφόρα πάνω από την Σούδα επισκευάζεται με πίσσα μιας χρήσης από αυτή που υπάρχει έτοιμη σε κουβάδες. Το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών και η σιωπή, της μεγάλης μερίδας των Χανιωτών, δείχνει συνενοχή σε αυτό το χάλι και ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τον επερχόμενο χειμώνα άλλωστε μετά που θα ξαναπέσει κανείς δρόμος ή γέφυρα μπορούμε άνετα να βγάλουμε δέκα μαντινάδες και τέσσερα ριζίτικα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook