«Αν τολμήσετε να φωνάξετε, θα σας σκοτώσω και τις δύο» – Η ταμίας του σουπερμάρκετ στα Χανιά περιγράφει τη ληστεία

αν-τολμήσετε-να-φωνάξετε-θα-σας-σκοτώ-1138630

Ακόμα προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ που υπέστη, όταν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης ένας ληστής την απείλησε με όπλο (δείτε ΕΔΩ), για να αρπάξει τις εισπράξεις του σουπερμάρκετ στο οποίο εργάζεται ως ταμίας.

Είναι η πρώτη φορά στα 17 χρόνια που εργάζεται στην ίδια επιχείρηση, που η Μαρία Παπαδάκη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένοπλο ληστή. Ευτυχώς, τόσο η ίδια, που είναι μητέρα τριών παιδιών και γιαγιά τριών εγγονιών, όσο και η συνάδελφός της Δήμητρα, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, τις οποίες απείλησε ο 30 χρόνος αλλοδαπός, έδειξαν αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Τέσσερις ημέρες μετά την περιπέτεια που έζησε, η Μαρία Παπαδάκη μίλησε στο zarpanews.gr και την Ευτυχία Πενταράκη για τον τρόμο που έζησε τα κρίσιμα εκείνα λεπτά όταν ο ληστής της πίεσε το όπλο με δύναμη στα πλευρά:

«Μου είπε «Άνοιξε το συρτάρι να πάρω τα λεφτά». Εγώ δεν σηκωνόμουν, του είπα «Τι πλάκες είναι αυτές;» νόμιζα ότι ήταν ο ανιψιός μου, γιατί τα ανίψια μου, που και που μου κάνουν τέτοια αστεία. Τότε μου βάζει το όπλο στα πλευρά με δύναμη και μου λέει, «Δεν καταλαβαίνεις;  Θα σε σκοτώσω. Τα λεφτά». Εκεί συνειδητοποίησα τι γίνεται, μου φώναξε και η συνάδελφος από το δίπλα ταμείο, «Δώσε τα λεφτά, είναι ληστεία», είπε η κα Παπαδάκη.

Η ιστορία δεν τελείωσε εκεί, φυσικά. Ο ληστής ήθελε κι άλλα χρήματα, ενώ δεν παρέλειψε και να απειλήσει τις ταμίες:

«Είχε ήδη πάρει από το δίπλα ταμείο τα λεφτά, αλλά ήμασταν σε διαδικασία κλεισίματος και είχε ένα πενηντάρικο μόνο.  Στο ταμείο μου ήταν περίπου 1100 ευρώ.  Μετά είπε στη συνάδελφο, «Πήγαινέ με στο γραφείο να πάρω και τα υπόλοιπα λεφτά».  Αυτή απάντησε ότι δεν υπάρχουν άλλα λεφτά, ότι έχει πάρει τα πάντα. Και αυτός φεύγοντας μας είπε: «Αν τολμήσετε να ανοίξετε την πόρτα ή να φωνάξετε, θα σας σκοτώσω και τις δυο». Κλείνοντας την πόρτα, την έσυρε, που μου φάνηκε παράξενο ότι ήξερε πώς κλείνει. Την έκλεισε και έφυγε σαν κύριος.»

Η ταμίας του καταστήματος επισήμανε ότι εκείνη τη στιγμή, θυμήθηκε τις οδηγίες, πώς να αντιδρά σε τέτοιες περιπτώσεις, πράγμα που αποδείχθηκε σωτήριο, όπως λέει η ίδια:

«Περνάει η ζωή σου από μπροστά σου. Μπορούσε να είχε τελειώσει εδώ. Εμένα με έσωσε που θυμήθηκα τα λόγια του Αρτέμη  Κουτσαυτάκη (σ.σ. πρώην Διευθυντή Ασφάλειας Χανίων). Όταν είχε γίνει η μεγάλη ληστεία στον κόμβο των Αγίων Αποστόλων, μας είχε πει πως όταν βλέπουμε έναν τέτοιον άνθρωπο και έχει όπλο, δίνουμε τα λεφτά και δεν διακινδυνεύουμε τη ζωή μας με τίποτα. Η επιχείρηση επίσης μας λέει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις θα δίνετε τα λεφτά και δεν θα το ρισκάρετε. Και ήρθαν το βράδυ και μας συμπαραστάθηκαν στελέχη της επιχείρησης, και ο γενικός διευθυντής  μου λέει: «Μαρία, την επόμενη φορά θα δίνεις και την επίπλωση, όχι μόνο τα λεφτά».

Η κα Παπαδάκη, την επόμενη μέρα, πήγε κανονικά στη δουλειά της, όπως και η συνάδελφός της στο ταμείο. Και υπάρχει λόγος γι’ αυτό:

«Παρακάλεσα τον διευθυντή προσωπικού την επόμενη μέρα  να μην πάω στη δουλειά, είχα έντονο φόβο. Και μου είπε, και πολύ σωστά εντέλει, όπως λένε και ψυχολόγοι, ότι έπρεπε να πάω στη δουλειά και να αντιμετωπίσω τον φόβο μου. Δεν υπήρχε πρόβλημα να μας αντικαταστήσουν αλλά εμείς πήγαμε στη δουλειά, τρέμοντας βέβαια και οι δυο. Το πρωί μας είπε ο διευθυντής μας ότι τον έπιασαν όμως και ηρεμήσαμε. Βέβαια, όταν έρχεται κάποιος στο ίδιο ύψος και με παρόμοιο μπουφάν με κουκούλα, μας πιάνει ένα μπούκωμα.»

Μπορεί οι δύο εργαζόμενες να έχουν αφήσει πίσω τους το δυσάρεστο περιστατικό, εκείνο το βράδυ όμως, η ανησυχία ήταν έκδηλη, ίσως περισσότερο ακόμα στους συγγενείς. Λέει χαρακτηριστικά η κα Παπαδάκη:

«Ήρθαν μετά τη ληστεία ο άντρας μου και ο άντρας της συναδέλφου. Και τα παιδιά τους έλεγαν, «Τώρα που θα πάει ο μπαμπάς στη δουλειά, ο ληστής θα έχει σκοτώσει τη μαμά…»

Η δημοσίευση της κας Παπαδάκη, όταν έμαθε για τη σύλληψη του δράστη

Ο κλέφτης και ο ψεύτης την πρώτη μέρα χαίρονται, λέει μια παροιμία, και στην περίπτωση της ένοπλης αυτής ληστείας ταιριάζει γάντι, καθώς την επόμενη κιόλας ημέρα ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Χανίων στο σπίτι του.

Πρόκειται για έναν 30χρόνο από την Αλβανία, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, τόσο για υποθέσεις ναρκωτικών, όσο και για διακεκριμένες κλοπές. Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι το όπλο με το οποίο ο 30 χρόνος έκανε τη ληστεία, το είχε αφαιρέσει μαζί με άλλα πολύτιμα αντικείμενα δύο μέρες πριν από σπίτι Χανιώτη, ο οποίος το είχε νόμιμα στην κατοχή του. Το όπλο επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του και ο 30χρόνος την Τρίτη αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή.

zarpanews.gr – Ευτυχία Πενταράκη

3 thoughts on “«Αν τολμήσετε να φωνάξετε, θα σας σκοτώσω και τις δύο» – Η ταμίας του σουπερμάρκετ στα Χανιά περιγράφει τη ληστεία

  1. πρέπει να γίνει θανατική ποινή σε αυτό τον παράνομο μεταναστη έξω από τα δικαστήρια στα Χανιά…. Αρκετά σας ανεχτηκαμε απέλαση άμεσα όλων των μεταναστών

  2. Ο Μπαγκλαντεσιανός που σκότωσε το ηλικιωμένο ζευγάρι τι απέγινε? Πήρε καλές οδηγίες διαφυγής, κάλυψης και εγκατάληψης της χώρας από τα αλληλέγγυα σούργελα? Το ξεχάσαμε κι αυτό μέσω πανδημίας. Τους σκύλους και τους γάτες όμως? Τους ξεχνάμε κύριε Βορίδη? Δεν τους ξεχνάμε. Κακούργημα κι ας κινδυνέψει η ζωή σου ή του παιδιού σου. Ενώ η αφαίρεση ανθρώπινης ζωής με γιαταγάνι? Ελευθερία έκφρασης μεταναστόπουλων. Αφήστε τα κακόμοιρα παιδιά να εκφραστούν όπως στις χώρες τους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook