Πυροσβέστες από όλη τη χώρα εκπαιδεύτηκαν στον χειρισμό drone στην Κρήτη | Video+Photos

πυροσβέστες-από-όλη-τη-χώρα-εκπαιδεύτ-1157005

Έξι εκπαιδευτές πυροσβέστες είχαν την ευκαιρία να αυξήσουν ακόμα περισσότερο το επίπεδο των ικανοτήτων τους στον χειρισμό drone, συμμετέχοντας στο πρώτο σχολείο εκπαίδευσης… εκπαιδευτών, που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, στις εγκαταστάσεις της 3ης Ε.Μ.Α.Κ, από τις 17 ως τις 23 Δεκεμβρίου.

Την καθοδήγηση της όλης διαδικασίας ανέλαβε ο Υποδιοικητής της 3ης Ε.Μ.Α.Κ., Νικόλαος Παπαλεωνίδας, ο οποίος τυχαίνει να είναι ο μοναδικός πιστοποιημένος εξεταστής σε ολόκληρο το Πυροσβεστικό Σώμα για το συγκεκριμένο αντικείμενο, μαζί με άλλους δύο αξιωματικούς της ίδιας μονάδας.

Ο Νικόλαος Παπαλεωνίδας

Ανάμεσα στους έξι εκπαιδευόμενους, ένας από τα Χανιά, δύο από το Ηράκλειο και τρεις από την υπόλοιπη Ελλάδα. Όλοι τους είναι πλέον έτοιμοι να εκπαιδεύσουν άλλους συναδέλφους τους, οι οποίοι θα είναι χειριστές drone που θα χρησιμοποιούνται από την Π.Υ. σε πάσης φύσεως επιχειρήσεις.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση:

«To 1ο Σχολείο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Χειριστών ΣμηΕΑ διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία από το μοναδικό δημόσιο πιστοποιημένο από την Υ.Π.Α. εκπαιδευτικό κέντρο ΣμηΕΑ Π.Σ. της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Η ανωτέρω εκπαίδευση των εκπαιδευτών χειριστών ΣμηΕΑ πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της 3ης Ε.Μ.Α.Κ στο Ηράκλειο Κρήτης, με συμμετοχή έξι (6) υπαλλήλων από την 8η, 6η και 3η Ε.Μ.Α.Κ., τη ΔΙ.Π.Υ.Ν. Χανίων και την Π.Υ. Μεγάρων.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης επιβεβαιώθηκε το υψηλό επίπεδο κατάρτισης των εκπαιδευτών, ενώ μετά το πέρας της διαδικασίας διαπιστώθηκε ότι οι επιλεχθέντες εκπαιδευόμενοι εκτός από ενθουσιασμό και ζήλο για το αντικείμενο των ΣμηΕΑ απέκτησαν πολύ καλή γνώση αυτών ως χειριστές.

Οι καινούργιοι εκπαιδευτές που πιστοποιήθηκαν, μαζί με τους υφιστάμενους, θα κληθούν να εκπαιδεύσουν τους επόμενους μήνες επιπρόσθετο προσωπικό του Π.Σ. ως χειριστές, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη και ένταξη των ΣμηΕΑ στις επιχειρησιακές αποστολές του Π.Σ. ανά την επικράτεια.»

Δείτε το βίντεο από την εκπαίδευση:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook