Πρωταθλήτρια στη ζήτηση για καταλύματα τύπου Airbnb η Κρήτη

πρωταθλήτρια-στη-ζήτηση-για-καταλύμα-1146114

Aκόμη και …τετραπλάσια φτάνει να είναι η ζήτηση για καταλύματα τύπου Airbnb στην Ελλάδα για φέτος το καλοκαίρι όπως προκύπτει από τα στοιχεία της εξειδικευμένης εταιρείας αναλύσεων AirDNA.

Στην κορυφή της ζήτηση για καταλύματα τύπου Airbnb για την περίοδο από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο είναι η με βάση την έρευνα της εξειδικευμένης εταιρείας αναλύσεων AirDNA που παρουσιάστηκε χθες στον συνέδριο 4ο BnB Greece Conference για την αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Μετά την Κρήτη ακολουθούν στην κατάταξη τα Δωδεκάνησα και η Αθήνα. Ωστόσο οι νησιωτικές περιοχές σημειώνουν άνοδο της ζήτησης σε ποσοστό πάνω από 300% σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά, δείγμνα της έντονης διάθεσης για ταξίδια.

Πιο συγκεκριμένα, η Κρήτη σημειώνει άνοδο κατά 306% και τα Δωδεκάνησα κατά 302% έναντι του καλοκαιριού του 2021, ενώ η Αθήνα ακολουθεί με ένα +248%. Την πεντάδα συμπληρώνουν οι Κυκλάδες με αύξηση της ζήτησης κατά 233% και τα νησιά του Ιονίου με +230%. Η Θράκη επίσης βρίσκεται ψηλά, με άνοδο του 200%, λόγω και της έλλειψης συνολικά τουριστικών υποδομών στις περιοχές, όπως και οι Σποράδες όπου η άνοδος είναι στο +215%.

Με βάση όσα πάντως, αναφέρθηκαν στο πλαίσιο των εργασιών του 4ου BnB Greece Conference 2022 η πανδημία απoδείχθηκε μια τεράστια ευκαιρία για τη βραχυχρόνια μίσθωση (Airbnb) στην Ελλάδα, γεγονός που το εκμεταλλεύτηκε και η εγχώρια αγορά, σημειώνοντας σημαντική ανάπτυξη .

Συγκεκριμένα, ο Simon Lehmann από την Ajl Atellier, εταιρεία που ασχολείται με βραχυχρόνιες μισθώσεις, δήλωσε ότι μέσα σε δύο χρόνια (2020 – 2021) της πανδημίας υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι έκαναν κράτηση σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Η Ελλάδα, μάλιστα, ήδη έχει τα πρωτεία στο ρυθμό ζήτησης στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης για το φετινό καλοκαίρι (Ιούνιο – Σεπτέμβριο).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας ερευνών Airdna, που καταγράφηκαν τον Μάρτιο του 2022, η Ελλάδα καταγράφει αύξηση της ζήτησης κατά 232% σε σχέση με το 2021. Η Ελλάδα είναι πρώτη στους ρυθμούς ζήτησης, ξεπερνά την Πορτογαλία που είναι δεύτερη με 196% και την Κροατία που είναι τρίτη και σημειώνει αύξηση της ζήτησης κατά 151%. Η Ιταλία, η Αυστρία, Νορβηγία και η Ισπανία ακολουθούν στην τέταρτη, πέμπτη, έκτη και έβδομη θέση, αντίστοιχα. Εστιάζοντας στα αυξημένα ποσοστά ταξιδιωτών οι οποίοι θα κατευθυνθούν σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, ο Simon Lehman επεσήμανε πως πρόκειται και για τουρίστες, οι οποίοι για πρώτη φορά θα επιλέξουν αντί για ξενοδοχεία, τα εν λόγω καταλύματα φέτος.

Από την πλευρά της η Martha Wilson, από την εταιρία ερευνών Airdna σημείωσε ότι η Ελλάδα κινήθηκε με σημαντικούς ρυθμούς ανάκαμψης όσον αφορά τη ζήτηση από τον Οκτώβριο του 2021 έως τον Φεβρουάριο του 2022, ξεπερνώντας ακόμη και τους ρυθμούς της Ευρώπης, πάντα σε ό,τι αφορά τη ζήτηση. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα το συγκεκριμένο διάστημα έτρεξε με 11,7%, ενώ η Ευρώπη κινήθηκε στο 2,6%.

Γιώργος Αλεξάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook