Πρωταθλήτρια Ελλάδος η Μικτή Χανίων σε «τρελό» ματς κόντρα στο Ηράκλειο!

πρωταθλήτρια-ελλάδος-η-μικτή-χανίων-σ-855145

«Εσπασαν» καρδιές» στο Βόλο, στον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων. Τα Χανιά νίκησαν το Ηράκλειο στη διαδικασία των πέναλτι με 4-3 και στέφθηκαν πρωταθλήτρια ομάδα για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό στα πέναλτι, με το Ηράκλειο να έχει δύο φορές την ευκαιρία για τον τίτλο, όμως ο τερματοφύλακας Ζαχαράκης ήταν ο μεγάλος ήρωας της αναμέτρησης, αφού κράτησε ζωντανή την ΕΠΣΧ και αποκρούωντας την τελευταία εκτέλεση του Μαρκατάτου, έδωσε τον τίτλο στην ΕΠΣΧ. Ακολούθησε ντελίριο πανυγυρισμών, με τους παίκτες των Χανίων να σηκώνουν ψηλά τον πρωτεργάτη της επιτυχίας Γιώργο Ριτζάκη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το πρώτο ημίχρονο δεν είχε γενικότερα πολλές κλασικές ευκαιρίες. Και οι δύο ομάδες πρόσεξαν τα νότα τους, μη θέλοντας να δεχτούν κάποιο γκολ, έτσι μάταια η ανάπαυλα βρήκε Χανιά και Ηράκλειο στο 0-0.

Στον ίδιο ρυθμό κύλησε και το δεύτερο ημίχρονο, με την τακτική να επικρατεί στον αγωνιστικό χώρο, ενώ και το φυσικό χορτάρι, σίγουρα δυσκόλεψε τις προσπάθειες των παιδιών, μη έχοντας πολλές παραστάσεις από φυσικό χλοοτάπητα.

Τα πάντα κρίθηκαν έτσι στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, αν και τα Χανιά βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, κατάφεραν να σηκώσουν τον τίτλο με τον Ταγιάρι να ευστοχεί στο κρίσιμο 4-3 και τον Ζαχαράκη να βάζει το κερασάκι στην τούρτα με την απόκρουση στη συνέχεια.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Aθανασάκης απόκρουση Ψιμόπουλος

0-1 Ζηδιανάκης

Πατελάκης δοκάρι και άουτ

Βασιλάκης άουτ

1-1 Μπερικάκης

Ματαλιωτάκης απόκρουση Ζαχαράκης

Φανδριδάκης απόκροουση Ψιμόπουλος

2-1 Ψιμόπουλος

2-2 Μυφτάρι

Τσαμαντιώτης απόκρουση Ζαχαράκης

2-3 Γκολόση

3-3 Ανδρουλάκης

Ταγιάρι 4-3

Μαρκατάτος απόκρουση Ζαχαράκης

Οι φάσεις του αγώνα:

7′ Πρώτο σουτ του Αθανασάκη η μπάλα φεύγει άουτ

14′ Ο Ζαχαράκης μπλοκάρει μετά την κεφαλιά του Γωνιωτάκη

18′ Ο Αναστασιάδης κάνει το γύρισμα μέσα στην περιοχή, απομακρύνει ο Μυφτάρι και μπλοκάρει ο Ζαχαράκης

57′ Φάουλ του Βασιλάκη, η μπάλα ψηλά άουτ

80+1′ Φάουλ του Μπερικάκη, στην τελευταία φάση, με τη μπάλα να φεύγει άουτ

Διαιτητής: Γιουματζίδης (Πέλλας)

Βοηθοί: Νίκζας – Μάνος (Λάρισας)

4ος διαιτητής: Νικόπουλος (Θεσσαλίας)

Κίτρινες Κάρτες: Κόκας (24′),

ΕΠΣ Χανίων (Γιώργος Ριτζάκης): Ζαχαράκης, Φανδριδάκης, Νικολιουδάκης, Πατελάκης, Ταγιάρι, Μυφτάρι, Αθανασάκης, Γκολόση, Κρεμασμενάκης, Σελάμης (70′ Tριφύλλης), Μπερικάκης

ΕΠΣ Ηρακλείου (Γιάννης Χατζησεβαστός): Ψιμόπουλος, Μαρκατάτος, Κόκας, Ματαλιωτάκης, Γωνιωτάκης, Τσακόνι (73′ Κουτεντάκης), Θεοδωράκης (61′ Tσαμαντιώτης), Βασιλάκης, Αναστασιάδης (73′ Ανδρουλάκης), Ζηδιανάκης, Λιανέρης (79′ Σταυρουλάκης)

Δήμος Χανίων: Συγχαρητήρια ανακοίνωση για την κατάκτηση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Μεικτών ομάδων

Για την μεγάλη επιτυχία του χανιώτικου ποδοσφαίρου, ο Δήμος Χανίων και ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας συγχαίρουν την Μεικτή ομάδα Κ-16 της ΕΠΣ Χανίων για την κατάκτηση του Πανελληνίου πρωταθλήματος! Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό, η μεικτή ομάδα των Χανίων κέρδισε το Σάββατο (4/5) το βράδυ στον τελικό, την ομάδα του Ηρακλείου, σε έναν αγώνα που “έσπασε καρδιές”.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους Χανιώτες ποδοσφαιριστές της νέας γενιάς για την κατάκτηση του πανελλήνιου τίτλου που δηλώνει ότι το ποδόσφαιρο ανθεί στην πόλη μας, στον Δήμο μας, αλλά και ευρύτερα σε όλο το Νομό Χανίων.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στους προπονητές των ποδοσφαιριστών της μεικτής ομάδας που το έργο τους είναι και καθαρά αγωνιστικό αλλά και κυρίως, παιδαγωγικό.

Τέλος, τα εύσημα ανήκουν και στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων αφού η, “υπό τη σκέπη της”, Μεικτή ομάδα οργανώθηκε άψογα από όλες τις πλευρές για να φτάσει στη μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης του Πανελληνίου πρωταθλήματος.

Ελπίζουμε σε ανάλογες επιτυχίες και στο μέλλον…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook