Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση του κατώτατου μισθού

πρόταση-νόμου-του-συριζα-για-αύξηση-το-891954

Πρόταση νόμου για την αύξηση του κατώτατου μισθού κατέθεσε την Τετάρτη ο ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

«Καταθέτουμε πρόταση νόμου για την αύξηση του κατώτατου μισθού», δήλωσε η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου.

«Στόχος μας είναι η πλήρης αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από το συντριπτικό πλήγμα του δευτέρου μνημονίου και η ενίσχυση της βιοποριστικής λειτουργίας του μισθού» υπογράμμισε η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα σημειώνει ότι η στάση της ΝΔ, με την υπαναχώρηση ακόμα και από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για μία ανεπαρκή αύξηση του κατώτατου μισθού, αποδεικνύει πόσο κενό περιεχομένου ήταν το σύνθημά της για «πολλές και καλές δουλειές».

Ολόκληρη η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου

«Η πρόταση προβλέπει αύξηση κατά 7,5% το 2020 και 7,5% το 2021 και επιστροφή της αρμοδιότητας καθορισμού του κατώτατου μισθού στους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους μέσω εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας από την 1η Ιανουαρίου 2022. Προβλέπει, επίσης, την καθολική επανίσχυση του επιδόματος γάμου.

Μετά την αύξηση κατά 11% το 2019 και την κατάργηση του υποκατώτατου για τους νέους από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η δυναμική αύξηση του κατώτατου μισθού πρέπει να συνεχιστεί. Τούτο συνιστά την ελάχιστη προϋπόθεση ώστε η οικονομική ανάπτυξη που σημειώνεται στη χώρα να μην αφορά τους ελάχιστους αλλά τους πολλούς.

Η στάση της ΝΔ, με την υπαναχώρηση ακόμα και από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για μία ανεπαρκή αύξηση του κατώτατου μισθού, αποδεικνύει πόσο κενό περιεχομένου ήταν το σύνθημά της για «πολλές και καλές δουλειές». Από την πλευρά μας, καταθέτουμε μια συγκεκριμένη και ρεαλιστική πρόταση, με μέριμνα την ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων, και καλούμε κάθε πολιτική δύναμη να αναλάβει τις ευθύνες της».

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook