Πρόσφυγες από την Ουκρανία ψάχνουν δουλειά και σπίτι στην Κρήτη

πρόσφυγες-από-την-ουκρανία-ψάχνουν-δο-1538751

H νόμιμη ενοικίαση σπιτιών για αυτούς τους πολίτες αποτελεί την βασική προϋπόθεση για την μετεγκατάστασή τους μέσω Δομών ένταξης και στήριξης

Ψάχνουν σπίτια και δε βρίσκουν, υποψήφιοι εργάτες γης στην Κρήτη από την εμπόλεμη Ουκρανία.

Για το θέμα, ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας επισημαίνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον από ανθρώπους που θέλουν να έρθουν και να δουλέψουν στην Κρήτη, πρόσφυγες από την Ουκρανία για τους οποίους υπάρχει ένα διαφορετικό καθεστώς και καλεί τους ιδιοκτήτες κατοικιών που έχουν την δυνατότητα για νόμιμη ενοικίαση, να επικοινωνήσουν άμεσα με τα γραφεία του Συλλόγου.

Μιλώντας στο Cretalive, ο ΓΓ του Συλλόγου, Μιχάλης Βιαννιτάκης τονίζει ότι η νόμιμη ενοικίαση αυτών των κατοικιών αποτελεί την βασική προϋπόθεση για την μετεγκατάσταση των συγκεκριμένων προσφύγων μέσω Δομών ένταξης και στήριξης

Ο ίδιος επισήμανε ότι υπάρχει «ζωηρό» ενδιαφέρον από Ουκρανούς πρόσφυγες και όλοι θα πρέπει να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια ώστε και να βρουν εργασία οι άνθρωποι αυτοί που έχασαν τα πάντα μέσα σε μία νύχτα αλλά και να βρουν εργάτες οι παραγωγοί του νησιού σε μία εποχή κρίσιμη λόγω της δραματικής έλλειψης εργατών γης.

Ο Σύλλογος, επίσης, τονίζει ότι η μετάκληση εργατών γης από Τρίτες Χώρες συνεχίζεται κανονικά ως διαδικασία, στα γραφεία του Συλλόγου, και καλούνται όσοι διαθέτουν τις απαραίτητες ΜΑΕ να προβούν άμεσα στην χρήση αυτής της δυνατότητας.

«Οι θέσεις είναι περιορισμένες για φέτος και προτρέπουμε τους παραγωγούς πρωτίστως στην μετάκληση νέων εργατών γης και σε επόμενο χρόνο την προσωρινή νομιμοποίηση την παράτυπα διαμενόντων στην χώρα μας», τόνισε ο κ. Βιαννιτάκης.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να σημειώσει ακόμη ότι όσοι Έλληνες επιθυμούν να εργαστούν σε εποχική ή μόνιμη εργασία στον πρωτογενή τομέα καλούνται να το δηλώσουν άμεσα στα γραφεία του Συλλόγου.

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook