Προχωρά η σύμπραξη για τα οκτώ νέα σχολεία στα Χανιά και το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας: Κόστος και χρονοδιάγραμμα

προχωρά-η-σύμπραξη-για-τα-οκτώ-νέα-σχολ-1323409

Σε εξωτερικές υπηρεσίες για την σύνταξη του σχεδίου σύμβασης της Σύμπραξης Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για τα οκτώ νέα σχολεία και την ανακατασκευή του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας προσφεύγει ο Δήμος Χανίων μέσω της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης.

Οι σχετικές προσφορές για την παροχή χρηματοοικονομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών πρέπει να κατατεθούν έως τις 6 Δεκεμβρίου ενώ η ηλεκτρονική αποσφράγιση θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου. Το κόστος είναι 148.800 ευρώ και η συνολική διάρκεια ορίζεται σε 24 μήνες ή μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφή της σύμβασης.

Τι περιλαμβάνει

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της σύμβασης, ο Ιδιωτικός Φορέας θα αναλάβει τις μελέτες και όλη την κατασκευή οκτώ νέων σχολικών μονάδων όπως και το σύνολο των εργασιών μελέτης και ανάπλασης του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας.

Αναλαμβάνει ακόμα την χρηματοδότηση του έργου με ίδια ή δανειακά κεφάλαια, την τεχνική διαχείριση και όλη την συντήρηση, την ασφάλιση, την φύλαξη και τον καθαρισμό όλων των υποδομών για διάστημα που θα καθοριστεί στην β φάση της σύμβασης (πιθανόν 25 χρόνια).

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 40 εκ ευρώ.

Στην β’ φάση του σχεδίου, το έργο προχωράει με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον (α’ φάση) τέσσερα σχήματα, η Άκτωρ Παραχωρήσεις, η ΑΒΑΞ, η ΑΤΕΣΕ και η Μυτιληναίoς, που συμπράττει με την Αρχικόν Α.Ε. για ορισμένα τμήματα του έργου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook