Πριν ή μετά τις εκλογές η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για Παπαγγελόπουλο – Τουλουπάκη;

πριν-ή-μετά-τις-εκλογές-η-απόφαση-του-ει-1638598

Ολοκληρώνεται σήμερα η ακροαματική διαδικασία στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, που δικάζει τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι αναμένεται, εκτός απροόπτου, να ξεκινήσει την αγόρευση του ο τελευταίος συνήγορος υπεράσπισης του κ. Παπαγγελόπουλου, Ιπποκράτης Μυλωνάς.

Αφού ολοκληρώσει την αγόρευση του ο συνήγορος, το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, να να ανακοινώσει σήμερα, πότε θα συνεδριάσει εκ νέου, για να απαγγείλει την απόφαση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, υπάρχει και το ενδεχόμενο, να μην εκδοθεί η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, ενόψει του συντόμου διαστήματος, που μεσολαβεί από το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας και την προκήρυξη των εκλογών, εφόσον βέβαια γίνουν στις 9 Απριλίου.

Η έμπειρη Πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Βασιλική Ηλιοπούλου, προσπάθησε να το προλάβει, όταν 15 ημέρες πριν, στη διάρκεια της απολογίας του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, μίλησε για πίεση που δέχεται το δικαστήριο από το χρόνο, για να ολοκληρώσει τη δίκη και να βγάλει ετυμηγορία μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, καθώς εάν οι εκλογές προκηρυχθούν για τις 9 Απριλίου και μέχρι την ημέρα της αναγγελίας τους από τον Πρωθυπουργό, δηλαδή αρχές Μαρτίου, δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, για Παπαγγελόπουλο – Τουλουπάκη, τότε όπως ορίζει ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών θα διακοπεί, για μετά τις εκλογές.

Μάλιστα, στις αντιδράσεις τότε των συνηγόρων, η Πρόεδρος απάντησε ότι, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει εκδοθεί απόφαση του δικαστηρίου και τόνισε ότι, εάν χρειαστεί, το δικαστήριο θα συνεδριάσει και Σάββατο, για να τελειώσει εγκαίρως η δίκη.

Ο στόχος της Προέδρου να εκδοθεί η απόφαση μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου δεν επετεύχθη.

Η ασθένεια τριών μελών του Ειδικού Δικαστηρίου ωστόσο την περασμένη βδομάδα, διέκοψε τη δίκη χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι αγορεύσεις.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook