Πόσα χρήματα το μήνα είναι η αύξηση 2% του κατώτατου μισθού που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

πόσα-χρήματα-το-μήνα-είναι-η-αύξηση-2-το-1210151

Το νέο κατώτατο μισθό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη (Δείτε ΕΔΩ).

Πρόκειται για μια αύξηση 2%, δηλαδή περίπου 13 ευρώ το μήνα. Όμως το ποσό αυτό είναι μεικτό και όχι καθαρό. Η αύξηση υπολογίζεται στα 13 ευρώ το μήνα, δηλαδή λιγότερο από 50 λεπτά την ημέρα.

Ο νέος κατώτατος μισθός για κάποιον που δουλεύει 8ωρο και πέντε μέρες την εβδομάδα θα διαμορφωθεί από 650 σε 663 ευρώ και το νέο κατώτατο ημερομίσθιο των εργατοτεχνιτών το οποίο θα διαμορφωθεί από 29,04 σε 29,62 ευρώ. Η εφαρμογή δε θα έχει αναδρομική ισχύ αλλά ο αυξημένος κατώτατος μισθός θα αρχίσει να καταβάλλεται άμεσα στους εργαζόμενους μόλις υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση.

Σημειώνεται ότι ο νέος κατώτατος μισθός έρχεται τη στιγμή που παρατηρείται σημαντικό κύμα αυξήσεων στην αγορά. Οι ανατιμήσεις σημειώνονται στα βασικά είδη και βεβαίως στα καύσιμα.

Η αύξηση του 2% προφανώς και δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση τις ανατιμήσεις.

Συγκεκριμένα, οι ανατιμήσεις από την αρχή του χρόνου σε καύσιμα και ορισμένα αγαθά ξεπερνούν ήδη το 20% ενώ το ράλι των αυξήσεων αναμένεται να έχει και συνέχεια δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μείγμα για τον ερχόμενο χειμώνα

Πλέον ο νέος κατώτατος μισθός για τον εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα με 0 έως 3 χρόνια προϋπηρεσία διαμορφώνεται στα 663 ευρώ. Για το μισθωτό με προϋπηρεσία από 3 έως 6 χρόνια διαμορφώνεται σε 729,3 ευρώ. Για τον μισθωτό με προϋπηρεσία από 6 έως 9 χρόνια διαμορφώνεται σε 795.6 ευρώ και για προϋπηρεσία άνω των 9 ετών διαμορφώνεται στα 861,9 ευρώ.

ieidiseis.gr

2 thoughts on “Πόσα χρήματα το μήνα είναι η αύξηση 2% του κατώτατου μισθού που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

  1. Δεν ντρέπεται λιγάκι,το ξεφτιλισμένο γουρλομάτικο ρομποτάκι; Αμ’ ο άλλος ο άεργος υπουργός του; Έχει δουλέψει κανένα μεροκάματο για να δει πώς βγαίνουν τα λεφτά;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook