Πως θα πίνουν καφέ οι ανεμβολίαστοι – Τι γίνεται με το take away

REUTERS/Yara Nardi

Η ΚΥΑ για τα νέα μέτρα σε καφέ και μπαρ περιέχει σκληρούς περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους, αλλά και αναλυτικές διευκρινίσεις για το take away.

Νέα μέτρα είναι σε ισχύ για καφέ και μπαρ, με την εστίαση να είναι χωρισμένη στα δύο και συγκεκριμένα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Μάλιστα, η σχετική ΚΥΑ έχει δοθεί στη δημοσιότητα, ενώ περιέχει διευκρινίσεις για το take away.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ΚΥΑ, αλλά και το υπουργείο Ανάπτυξης, για το όσον αφορά στους εξωτερικούς χώρους και το take away, ισχύει ό, τι ίσχυε έως σήμερα.

Έτσι, υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να αγοράσει τον καφέ του και να τον πιεί καθήμενος στο τραπέζι εξωτερικού χώρου αλλά όχι όρθιος, ενώ σε εφαρμογή παραμένουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα αποστάσεων.

Επίσης, στα κέντρα διασκέδασης σε ανοιχτούς ή κλειστούς χώρους μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι, ενώ τα υπαίθρια και κλειστά κέντρα διασκέδασης λειτουργούν μόνο ως αμιγείς χώροι, δηλαδή αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, και μόνο με καθήμενους πελάτες στο 85% της ωφέλιμης επιφάνειας.

Σημειώνεται, πως κατά την είσοδό τους στο κέντρο οι πελάτες οφείλουν να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 6 μήνες μετά απ’ αυτόν) σε έγχαρτη μορφή ή ηλεκτρονικά, μέσω του κινητού τηλεφώνου, προκειμένου εκπρόσωπος της επιχείρησης να το ελέγχει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής Covid Free GR καθώς και πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης).

Οι πελάτες υποχρεούνται να φορούν μάσκα κατά τον χρόνο αναμονής, όπως, άλλωστε και το προσωπικό καθ’ όλη την διάρκεια της εργασίας του.

Σε κάθε τραπέζι επιτρέπονται 10 άτομα το μέγιστο, ενώ ισχύουν τα γενικότερα μέτρα για την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων και των κανόνων υγιεινής.

Επισημαίνεται ότι οι τραγουδιστές και οι επαγγελματίες χορευτές παραμένουν στον χώρο της πίστας κατά τη διάρκεια της ερμηνείας τους και δεν αναμειγνύονται με το κοινό.

Ειδικά στην περίπτωση των κλειστών χώρων, είναι υποχρεωτική η ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.

Όλοι οι κλειστοί χώροι πλην κέντρων διασκέδασης (εστιατόρια, καφέ, κινηματογράφοι και θέατρα) θα λειτουργούν με 85% πληρότητα μόνο για εμβολιασμένους και με υποχρεωτική χρήση μάσκας σε θέατρα και σινεμά, ενώ οι ανήλικοι θα προσέρχονται με δήλωση self test των γονέων.

Επίσης, οι υπαίθριοι χώροι ψυχαγωγίας καθήμενων πλην γηπέδων θα έχουν 85% πληρότητα για τους εμβολιασμένους και σε αυτή την περίπτωση θα γίνεται έλεγχος στην είσοδο με το Covid Free Gr. Εδώ θα λειτουργούν και μεικτοί χώροι όχι μόνο δηλαδή για εμβολιασμένους και θα ισχύουν τα εξής:

  • -75% πληρότητα για χώρους με λιγότερους από 1.000 καθήμενους
  • -70% πληρότητα για χώρους με λιγότερους από 5.000 καθήμενους
  • -65% πληρότητα για χώρους με λιγότερους από 15.000 καθήμενους
  • -Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΗ κλήρωση στο Τζόκερ έγινε – Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί
Επόμενο άρθροΠέντε σενάρια για τις ανακοινώσεις Ερντογάν στα Κατεχόμενα

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ