Πώς θα πετύχεις την τέλεια βάση για ένα φυσικό μακιγιάζ – Τα τρία βήματα

Η υγιής, ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι αυτό που πρέπει να αναζητάμε σε κάθε look. Το φυσικό μακιγιάζ και συγκεκριμένα η φυσική βάση είναι αυτό που πρέπει να πετύχει κάθε γυναίκα ανεξάρτητα από το στιλ, την ηλικία της.

Η συγκεκριμένη βάση αποτελεί πασπαρτού επιλογή για οποιοδήποτε μακιγιάζ. Στηρίζεται στην ενυδάτωση της επιδερμίδας, γι αυτό το αποτέλεσμα είναι λαμπερό.
Όσο καλύτερα είναι ενυδατωμένο-περιποιημένο το δέρμα, τόσο καλύτερα απλώνεται και δουλεύεται η βάση.

Πώς θα πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα όμως;

Ακολουθούμε τα τρία βασικά και γνώριμα στάδια, αυτό της ενυδάτωσης, της προετοιμασίας της επιδερμίδας και της εφαρμογής προϊόντων για βάση-foundation/concealer.

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Δεν υπάρχει μόνο η πρωινή και η βραδινή, οι makeup experts τονίζουν ότι είναι απαραίτητο πριν το μακιγιάζ να ενυδατώνουμε ελαφρώς την επιδερμίδα με προϊόντα ελαφριάς υφής. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την πρωινή κρέμα ή ακόμα και το serum/ορό προσώπου. Μερικές σταγόνες αρκούν για να δημιουργήσουμε ουσιαστικά υγρασία στην επιδερμίδα. Αντίστοιχα εφαρμόζουμε και ελάχιστη κρέμα ματιών, με απαλές, ταμποναριστές κινήσεις.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Είναι ένα προϊόν που ελάχιστες γυναίκες χρησιμοποιούν και όμως δεν πρέπει να λείπει από το νεσεσέρ μας, καθώς κάνει το μακιγιάζ πιο εύκολο. Ο λόγος για το primer, το εργαλείο των makeup experts. Το primer εφαρμόζεται στο πρόσωπο πριν το μακιγιάζ με στόχο την μεγαλύτερη διάρκεια του μακιγιάζ αλλά και την καλύτερη κάλυψη. Εξισσοροπεί την απόχρωση αλλά και την υφή της επιδερμίδας-μια ξηρή επιδερμίδα, το primer θα την ενυδατώσει, ενώ σε μια λιπαρή θα απορροφήσει την περιττή γυαλάδα-δημιουργώντας την τέλεια βάση με σκοπό να αναδείξει και να τελειοποιήσει το μακιγιάζ.

FOUNDATION

Τελευταίο και ίσως πιο σημαντικό στάδιο, αυτό της βάσης. Μπορεί να περιλαμβάνει foundation, μπορεί και όχι. Με άλλα λόγια η βάση και η φυσική κάλυψη σε ένα πρόσωπο μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και με λεπτόρευστες κρέμες που περιέχουν χρώμα-BB, CC-αλλά ακόμα και με τοπική χρήση του concealer.

Ανεξάρτητα από το προϊόν που θα επιλέξουμε όμως είναι σημαντικό να βρούμε την κατάλληλη απόχρωση αλλά και την κατάλληλη υφή που ταιριάζει στον τύπο επιδερμίδας μας. Με πινέλο, σφουγγαράκι ή ακόμα και τα δάχτυλά μας απλώνουμε μικρή ποσότητα προϊόντος σε όλο το πρόσωπο, το λαιμό αλλά και ελάχιστο στο ντεκολτέ. Δουλεύουμε τοπικά, κάνοντας απαλές πιέσεις και εισχωρούμε το προϊόν σε δυσπρόσιτες περιοχές όπως είναι οι ρινοπαρειακές και η εσωτερική κόγχη των ματιών.

iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ