Πώς να καθαρίσετε σωστά τα βαζάκια των κεριών πριν τα επαναχρησιμοποιήσετε

πώς-να-καθαρίσετε-σωστά-τα-βαζάκια-των-1661305

Τα βαζάκια των κεριών μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν με πάρα πολλούς τρόπους. Από το να μετατραπούν σε μικρά μπολ, σε κασπό, ακόμα και σαν δοχεία για DIY κεριά. Η επιλογή αυτή είναι άκρως οικολογική με μηδενική σπατάλη, όμως ανεξάρτητα από τη χρήση που σκοπεύετε να τους δώσετε, να θυμάστε ότι πρέπει να τα καθαρίζετε καλά από τα υπολείμματα που αφήνει το κερί.

Θεωρητικά αυτό φαντάζει πολύ εύκολο, όμως ορισμένα βαζάκια αποδεικνύονται πολύ πιο δύσκολο να καθαριστούν. Σίγουρα πολλοί από εσάς έχετε προσπαθήσει να αφαιρέσετε το επίμονο κομμάτι του κεριού από τον πάτο χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Ακόμα όμως και σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει μόνο ένας αλλά τρεις διαφορετικοί τρόποι για να τα καθαρίσετε τέλεια χωρίς να αφήσετε κανένα απολύτως ίχνος κεριού.

Χρησιμοποιήστε τα μάτια της κουζίνας

Λιώστε το κερί σε μπεν μαρί. Τοποθετήστε το βάζο με το κερί σε ένα μπολ και ακουμπήστε το πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Με τον τρόπο αυτό θα λιώσει το κερί χωρίς να φτάσει το βάζο σε επικίνδυνα υψηλή θερμοκρασία.

Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε το κερί σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα και να ρίξετε σιγά σιγά βραστό νερό γύρω από το κερί. Απλώς βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν πέφτει μέσα στο ίδιο το βάζο με κερί.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μόλις λιώσει το κερί, ρίξτε το παλιό καυτό κερί σε κάτι που ήδη πρόκειται να πετάξετε. Μην ρίχνετε ποτέ λιωμένο κερί στην αποχέτευση γιατί θα στεγνώσει γρήγορα και θα φράξει τους σωλήνες σας. Το τελευταίο βήμα είναι να καθαρίσετε το βάζο πριν το επαναχρησιμοποιήσετε ή το ανακυκλώσετε.

Τοποθετήστε το βάζο με τα υπολείμματα κεριού στον καταψύκτη σας

Εάν σας περισσεύει λίγος χώρος μέσα στην κατάψυξη βάλτε τα κεριά μέσα και αφήστε τα να «κάτσουν» για μερικές ώρες ή μέχρι να παγώσει το κερί. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι βουτύρου για να βγάλετε το παγωμένο κερί από το δοχείο.

Ένα άλλο tip που θα σας φανεί χρήσιμο είναι να προσπαθήσετε να σπάσετε λίγο το κερί πριν το καταψύξετε, έτσι ώστε να σας είναι πιο εύκολο να το αφαιρέσετε μόλις παγώσει.

Χρησιμοποιήστε το βραστήρα σας

Βεβαιωθείτε ότι το βάζο του κεριού δεν είναι ευαίσθητο στις υψηλές θερμοκρασίες και ρίξτε βραστό νερό απευθείας μέσα στο βάζο, αφήνοντας ένα δάχτυλο κενό στην κορυφή. Το λιωμένο κερί θα καταλήξει να επιπλέει στην επιφάνεια του νερού. Μόλις αυτό κρυώσει το κερί θα γίνει πιο σκληρό και τότε θα μπορέσετε να το πιάσετε με το χέρι και να το πετάξετε. Αμέσως μετά πλύνετε καλά το βαζάκι για είστε βέβαιοι ότι δεν έχουν μείνει υπολείμματα κεριού στον πάτο του.

Eco Tip: Σε περίπτωση που δεν σκοπεύετε να επαναχρησιμοποιήσετε τα βαζάκια των κεριών, καλό είναι πάλι να τα καθαρίζετε. Ο λόγος που πρέπει να το κάνετε είναι επειδή μόνο έτσι θα μπορέσετε να τα ανακυκλώσετε. Αν το βαζάκι περιέχει μέσα προϊόν, ακόμα και αν αυτό είναι ελάχιστο, απαγορεύεται να το ρίξετε στον κάδο με τα γυαλιά. Αυτό το αντικείμενο θα πρέπει αναγκαστικά να πεταχτεί στα σκουπίδια και είναι κρίμα να επιβαρύνεται το περιβάλλον, από τη στιγμή που υπάρχει μια πολύ πιο βιώσιμη λύση.

spirossoulis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook