Πώς να κάνετε το μακιγιάζ σας σε πέντε λεπτά

πώς-να-κάνετε-το-μακιγιάζ-σας-σε-πέντε-λ-1488893

Αν ο χρόνος που έχετε για να ασχοληθείτε με το μακιγιάζ σας είναι περιορισμένος και πρέπει μέσα σε πέντε λεπτά να είστε έτοιμες, δεν χρειάζεται να αγχωθείτε. Ο διάσημος make up artist Nick Barose, που έχει συνεργαστεί κατά καιρούς με διάφορες αστέρες του Χόλιγουντ μεταξύ των οποίων οι Lupita Nyong’o και Priyanka Chopra, μοιράστηκε με το Instyle τα μυστικά της για ολοκληρωμένο και ανεπιτήδευτο μακιγιάζ έτοιμο στο πι και φι.

Ενυδατώστε σωστά

«Με μια καλή ενυδατική κρέμα, η επιδερμίδα σας θα δείχνει σφριγηλή και λαμπερή, οπότε δεν θα χρειαστείτε πολλά πράγματα πέρα από αυτό», εξηγεί ο Barose. «Αυτή η λάμψη θα είναι δύσκολο να απομιμηθεί αν δεν χρησιμοποιείτε ενυδατική κρέμα, οπότε χρησιμοποιήστε προϊόντα φιλικά προς το μακιγιάζ που προσθέτουν ενυδάτωση, αλλά δεν θα κάνουν το foundation ή το concealer λιπαρό».

Συνιστά να κάνετε μασάζ με κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο με μια ενυδατική κρέμα και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε έναν ορό ή μια κρέμα ματιών για να αποσυμφορήσετε την περιοχή. Αυτό εξασφαλίζει ότι το κονσίλερ σας θα καθίσει ομοιόμορφα και δεν θα φαίνεται κολλώδες.

Καλύψτε όπου χρειάζεται
Δεν έχετε χρόνο για foundation; Κανένα πρόβλημα. Ένα κονσίλερ θα πρέπει να παρέχει κάλυψη σε όλα τα σημεία όπου το δέρμα σας χρειάζεται επιπλέον φροντίδα. Εφαρμόστε το κάτω από τα μάτια σας και πάνω από τυχόν ατέλειες, και στη συνέχεια αναμείξτε το χρησιμοποιώντας είτε ένα υγρό σφουγγάρι μακιγιάζ είτε ένα πινέλο.

Παραλείψτε το υγρό μολύβι

Αν δεν μπορείτε να κρατάτε σταθερό το χέρι σας υπό πίεση, ο Barose συμβουλεύει να επιλέξετε ένα μολύβι σε μορφή πούδρας. «Επιλέξτε μια φόρμουλα που δεν είναι κηρώδης, ώστε να μπορεί να διπλασιαστεί ως σκιά ματιών αν χρειαστεί, και μην ανησυχείτε για το αν θα κάνετε τη γραμμή πολύ τέλεια όταν δεν έχετε χρόνο», λέει.

«Μουντζουρώστε και θολώστε το, ώστε η γραμμή να είναι καθορισμένη, αλλά όχι εξαιρετικά ακριβής. Το τελικό αποτέλεσμα δείχνει πολύ αυθόρμητο και δροσερό». Στα φρύδια, χρησιμοποιήστε μια πομάδα, για να δημιουργήσετε ένα γρήγορο σχήμα, και ολοκληρώστε με τη μάσκαρά σας.

Κρατήστε το απλό
Όταν κάνετε ένα γρήγορο μακιγιάζ, είναι σημαντικό να μην πανικοβάλλεστε, αλλά και να μην επιχειρείτε κάτι πολύ περίπλοκο. «Ένα λάθος που συνήθως κάνουν οι περισσότερες είναι ότι προσπαθούν να τα κάνουν όλα σαν να έχουν χρόνο, κάτι που καταλήγει να φαίνεται πρόχειρο και βιαστικό», εξηγεί ο Barose στο Instyle. «Μην προσπαθήσετε κάτι πολύ απαιτητικό που χρειάζεται ακρίβεια όταν δεν έχετε χρόνο και, αντίθετα, απλοποιήστε τη σύνθεση».

Σε αυτήν την περίπτωση, λοιπόν, τα προϊόντα πολλαπλών χρήσεων όπως ένα κραγιόν που λειτουργεί και ως υγρό ρουζ για τα μάγουλα, ή ακόμη και τα μάτια, αν σας αρέσει η μονοχρωμία, αποτελούν την ιδανικότερη επιλογή. Το μονόχρωμο μακιγιάζ είναι στη μόδα, άλλωστε.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook