Πώς να φτιάξετε πεϊνιρλί βήμα-βήμα

πώς-να-φτιάξετε-πεϊνιρλί-βήμα-βήμα-1532942

Όταν «γνώρισα» τη σπουδαία Εύη Βουτσινά μέσα από τα βιβλία της, ο τρόπος που ξετύλιγε το κουβάρι για την ελληνική γαστρονομία και την ιστορία της με κέρδισε αμέσως και συνεχίζει να με επηρεάζει κάθε φορά που επιστρέφω στα βιβλία της.

Όπως και η ίδια λέει, με ένα ζυμάρι και δυο υλικά είχες φαγητό. Η ζύμη του πεϊνιρλί είναι φτιαγμένη με μία από τις συνταγές της για ένα γιορτινό ψωμί. Είναι μια ζύμη πασπαρτού, για γλυκά και αλμυρά αρτοσκευάσματα, ήταν από τις πρώτες ζύμες που καταπιάστηκα και η πιο αγαπημένη μου.

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη ζύμη:

  • 300 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
  • 200 γρ. σκληρό αλεύρι
  • 12 γρ. μαγιά νωπή
  • 8 γρ. μαγιά ξηρή
  • 230 ml χλιαρό νερό
  • 100 ml χλιαρό γάλα
  • 45 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 400 γρ. γραβιέρα ή κασέρι
  • 100 γρ. τσαλαφούτι
  • 100 ml γάλα
  • 200 γρ. σάλτσα κιμά

Για την επάλειψη:

  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο μαλακωμένο

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook