Πως να φροντίσετε το ηλιακό έγκαυμα στα χείλη

Για σένα που απολαμβάνεις ακόμα τις καλοκαιρινές σου διακοπές, αυτό είναι ένα από τα sos που πρέπει πάντοτε να θυμάσαι. Και αυτό, καθώς μπορεί το νεσεσέρ της παραλίας να περιλαμβάνει αντηλιακές κρέμες με διαφορετικούς δείκτες προστασίας και λάδια μαυρίσματος, ωστόσο τις περισσότερες φορές, λείπει ένα προϊόν περιποίησης και ηλιοπροστασίας για τα χείλη, τα οποία αποτελούν ένα από τα πιο ευάλωτα μέρη του σώματος.

Τα χείλη έχουν ένα λεπτό στρώμα δέρματος και πολύ λίγη μελανίνη, η χρωστική που βοηθά στην προστασία από τον ήλιο. Έτσι λοιπόν, όχι μόνο δεν μαυρίζουν, αλλά καίγονται εύκολα, με αποτέλεσμα να εμφανίζουν εγκαύματα.

Τα συμπτώματα

Στην περίπτωση που τα χείλη έχουν υποστεί ηλιακό έγκαυμα, τότε αρχίζουν να πρήζονται και το χρώμα τους γίνεται πιο κόκκινο από ότι είναι φυσιολογικά. Επίσης, συχνά σχηματίζονται φουσκάλες, παρόμοιες με αυτές που σχηματίζονται στο σώμα όταν το δέρμα καίγεται από τον ήλιο.

Η φυσική λύση για την αντιμετώπιση του ηλιακού εγκαύματος στα χείλη

Χυμός πατάτας

Το άμυλο της πατάτας χαρίζει δροσιά στο δέρμα που έχει πληγεί και απαλύνει το έγκαυμα.

Τζελ από αλόη

Η αλόη βέρα μπορεί να μειώσει τόσο το ηλιακό έγκαυμα, όσο και τον πόνο και τη φλεγμονή, οδηγώντας σε λιγότερο ξεφλούδισμα.

Πηγή: mareiclaire.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ