Πώς να χαλαρώσεις εντελώς μετά τη δουλειά με 8 απλούς τρόπους

πώς-να-χαλαρώσεις-εντελώς-μετά-τη-δουλ-1622838

Το να αποφορτιστείς 100% μετά τη δουλειά, θέλει τρόπο γιατί ακολουθούν συνήθως πολλά to-dos και υποχρεώσεις που δεν σε αφήνουν να χαλαρώσεις.

Mail που συνεχίζουν να έρχονται καταιγιστικά στην οθόνη, ειδοποιήσεις για τα αυριανά meetings και ένα σωρό δουλειές στο σπίτι. Όχι, η χαλάρωση δεν θα έρθει ποτέ κάτω από αυτές τις συνθήκες και αυτά είναι όλα όσα πρέπει να κάνεις αν θες να νιώσεις ότι φεύγει στ’ αλήθεια από πάνω σου, το άγχος και η πίεση όλης της προηγούμενης ημέρας.

1. Άλλαξε τα ρούχα της δουλειάς

Για αρχή, μη μένεις με τα ίδια ρούχα που φορούσες όλη μέρα. Βάλε κάτι άνετο ούτως ώστε να επιτρέψεις και στο σώμα σου να νιώσει πιο αναπαυτικά. Έτσι δίνεις στον οργανισμό σου το σήμα ότι τελείωσε τη δουλειά και τώρα μπορεί να χαλαρώσει. Αν πεισματικά συνεχίζεις να φοράς τα ρούχα της δουλειάς, θα εξακολουθείς να είσαι σε work mode.

2. Δημιούργησε την ιδανική για σένα, after-work ρουτίνα

Θα σε κάνει να ανυπομονείς να πας σπίτι. Τι χρειάζεσαι περισσότερο γύρω σου για να νιώσεις καλά και άνετα; Μπορεί να θες να ακούσεις τις ανάγκες του σώματός σου, να θες να πας για γυμναστική ή για ψυχοθεραπεία. Βάλε στο πρόγραμμα κάτι που σε ευχαριστεί και μην το αμελείς. Ενσωμάτωσέ το στη ρουτίνα μετά τη δουλειά.

3. Βάλε στη ζωή σου έστω και λίγη άσκηση

Ναι, εννοούμε στη ζωή που ακολουθεί μετά τις ώρες που ξοδεύεις στο εργασιακό σου περιβάλλον. Μπορεί να κάνεις λίγη yoga, pilates ή οποιαδήποτε άσκηση λατρεύεις. Μπορεί να πας μόνο για περπάτημα και αυτό σε βοηθάει εξίσου πολύ γιατί ακόμη και 10′ μπορεί να σώσουν τη ζωή σου (μαζί με την ψυχική σου υγεία).

4. Βάλε να παίζει το αγαπημένο σου τραγούδι

Αν ανήκεις στους ανθρώπους που ξεχνούν πόσο πολύ βοηθάει η μουσική στην ψυχολογία, ώρα να πατήσεις το play και να ταξιδέψεις μέσα από το αγαπημένο σου κομμάτι. Χόρεψες καθόλου; Τώρα μπορούμε να προχωρήσουμε στα υπόλοιπα.

5. Αποσυνδέσου

Αν η δουλειά σου σε θέλει διαρκώς πάνω από το κινητό σου, τσεκάροντας mail, τότε καλό είναι κάθε φορά που επιστρέφεις σπίτι, να αποσυνδέεσαι από την τεχνολογία. Σε προκαλούμε ακόμη και να απενεργοποιήσεις τη συσκευή για λίγες ώρες, (μετά θα μας ευγνωμονείς).

6. Βγάλε κάποιες δουλειές από τη μέση

Μην αμελείς κάτι που μπορείς να κάνεις τώρα. Μην αφήνεις τίποτα για αργότερα και αυτό σημαίνει πως αν έχεις ξεκινήσει να μαγειρεύεις, μπορείς να πλύνεις παράλληλα τα πιάτα ή να τακτοποιήσεις τα ρούχα με το που βγάλεις το παλτό, επιστρέφοντας από τη δουλειά. Μετά, ο χρόνος που έχεις, είναι κατασκευασμένος για την τέλεια after-work ρουτίνα σου. Μην το ξεχνάς!

7. Μην σου βάζεις πολλά tasks

Αυτό σημαίνει ότι αν έχεις υποσχεθεί να κάνεις πολλά πράγματα μετά τη δουλειά για να ικανοποιήσεις τους άλλους, δεν πρέπει καθώς ο χρόνος είναι αποκλειστικά προσωπικός και ακολούθως ποιοτικός. Μην προσπαθείς να ικανοποιήσεις τα θέλω και τις ανάγκες των άλλων γιατί πάλι θα μείνεις πίσω.

8. Κάνε κάτι διαφορετικό

Ωραία και τα συνηθισμένα αλλά δοκίμασε κάτι που δεν έχεις ξανακάνει. Κάνει τη δική σου πίτσα και φώναξε τα αγαπημένα σου πρόσωπα ή κάλεσε τους αγαπημένους σου γείτονες για ένα κρασί. Θα επιστρέψει όλο τον ενθουσιασμό στο πρόσωπό σου!

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook