Πως η ερωτική δραστηριότητα είναι «όπλο» ενάντια στις αλλεργίες

πως-η-ερωτική-δραστηριότητα-είναι-όπ-963066

Ο μεγαλύτερος προβληματισμός για την υγεία μας αυτή τη στιγμή σχετίζεται με τον κορωνοϊό. Ωστόσο, υπάρχουν κι αυτοί που κάθε χρόνο, την άνοιξη, παλεύουν και με τις αλλεργίες. Είναι ένας παράγοντας που κάνει την καθημερινότητά τους πιο δύσκολη αφού και η δράση των αντιισταμινικών χρειάζεται κάποιο χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει για λίγα 24ωρα η πραγματικότητα σου να έχει μάτια που τσούζουν και μπουκωμένη μύτη. Ίσως να υπάρχει όμως και μία φυσική θεραπεία σε αυτό: το σεξ.

Δεν είναι αστείο! Κάποιοι ειδικοί αναφέρουν ότι ο οργασμός σε βοηθάει να απαλλαγείς από την μπουκωμένη μύτη σου. “Η σχέση ανάμεσα στην σεξουαλική διέγερση, τα γεννητικά όργανα και την μύτη είναι στενή” εξηγεί ο Michael Benninger, ωτορινολαρυγγολόγος στην Cleveland Clinic.

Όταν διεγείρεσαι σεξουαλικά τα αιμοφόρα αγγεία στα γεννητικά σου όργανα διαστέλλονται και ο ιστός τους διογκώνεται, επιτρέποντας την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος. Προκύπτει όμως ότι η διόγκωση συμβαίνει και στο πάνω μέρος το σώματος οπότε και στη μύτη. Οι στρόβιλοι στη ρινική κοιλότητα, που φιλτράρουν τον αέρα που εισπνέεις, φουσκώνουν. Κατά τη διάρκεια του σεξ όμως το σώμα σου παράγει αδρεναλίνη που περιορίζει τα αιμοφόρα αγγεία να μειώσουν την κυκλοφορία του αίματος ξανά, κάνοντας τους στρόβιλους να μικρύνουν.

“Από τη στιγμή που η μύτη σου έχει μικρότερη κυκλοφορία αίματος, υπάρχει και μικρότερη φλεγμονή” αναφέρει ο Δρ Benninger. “Αυτό σημαίνει ότι η μύτη ανοίγει και είναι πιο εύκολο να αναπνεύσεις.”

Τονίζει ότι η επίδραση μπορεί να κρατήσει για τουλάχιστον δύο ώρες μετά το σεξ. Συμβουλεύει μάλιστα η σεξουαλική πράξη να γίνεται πριν πέσεις για ύπνο καθώς η αποσυμφορητική δράση του θα είναι πιο εύκολη.

Ο Marc Goldstein προϊστάμενος αλλεργιών στο Pennsylvania Hospital ότι τα καλύτερα αποτελέσματα έρχονται και με τη σωστή στάση. “Αν ξαπλώσεις, η βαρύτητα λειτουργεί εναντίον σου και επαναφέρει τη συμφόρηση στη μύτη σου και χειροτερεύει τα συμπτώματα σε σχέση με το να στέκεσαι ή να κάθεσαι.” Άρα, οι καλύτερες στάσεις είναι αυτές που δεν είσαι ξαπλωμένη.

Το σώμα σου βέβαια μπορεί να γίνει ο εχθρός σου. Έχει παρατηρηθεί ότι οι άνθρωποι που υποφέρουν από αλλεργίες έχουν τη μικρότερη συχνότητα σεξ. Τίποτα δεν καταστρέφει περισσότερο την ερωτική διάθεση από το μπούκωμα. Επίσης, οι αλλεργικοί άνθρωποι συχνά αντιμετωπίζουν δυσκολίες στον ύπνο και αυτό δημιουργεί μια εξάντληση που οδηγεί στην έλλειψη επιθυμίας για σεξ. Με τη χρήση των αντιισταμινικών προκαλείται και κολπική ξηρότητα που αποτελεί έναν ακόμα παράγοντα της αποχής από το σεξ σε εποχή αλλεργιών.

Αν όσοι υποφέρουν από ανοιξιάτικες αλλεργίες είχαν αυτή την πληροφορία θα χρησιμοποιούσαν λιπαντικό και θα έκαναν σεξ πιο συχνά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δουλεύει για όλους και προφανώς δεν είναι η πρώτη σύσταση που κάνουν οι γιατροί για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων.

“Συνήθως προτείνω την έναρξη της θεραπείας με μη καταπραϋντικά αντιισταμινικά ή ενδορινικά στεροειδή για δύο ή τρεις εβδομάδες πριν αρχίσει η εποχή των αλλεργιών” αναφέρει ο Δρ Benninger. “Όσο πιο νωρίς αντιμετωπιστούν οι αλλεργίες τόσο πιο εύκολο θα είναι για αυτούς που υποφέρουν κατά την περίοδο των αλλεργιών.”

Για όσους όμως δεν προνόησαν φέτος να πάρουν από νωρίς τη θεραπεία τους, υπάρχει και αυτή η ιδέα που σίγουρα είναι καλή για πολλούς λόγους. Εξάλλου έχουμε πει πολλές φορές πως ένα από τα οφέλη ου σεξ στην υγεία είναι και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Πηγή: marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook