Πώς επέλεξαν τους νικητές στα «Ανοιχτά Πανιά» – Ποιοι θα κάνουν γυρίσματα το καλοκαίρι στα Χανιά

πώς-επέλεξαν-τους-νικητές-στα-ανοιχτ-1225896

Στον Zarpa Radio 89,6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη μίλησε το πρωί του Σαββάτου ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Χανίων, Γιάννης Γιαννακάκης. Ο κ. Γιαννακάκης έκανε γνωστό ότι έχουν υποβληθεί τρία αιτήματα για να πραγματοποιηθούν γυρίσματα στην πόλη, με το θέμα να έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο την επόμενη Τετάρτη:

«Τα γυρίσματα θα γίνουν το καλοκαίρι, τους επόμενους δύο μήνες. Πρόκειται για μια παραγωγή ταινίας μεγάλου μήκους από τη Γερμανία, που μάλιστα έχει ζητήσει και έναν χώρο του δημαρχείου. Ο πρόχειρος τίτλος του έργου είναι «Η ώρα του Πάνα». Η δεύτερη λήψη είναι για μια εφαρμογή που λειτουργούν αθλητές και περιπατητές. Αυτά ανεβαίνουν σε μια πλατφόρμα ώστε να μπορούν να τα βλέπουν άλλοι συνάδελφοί τους. Θα τραβήξουν κυρίως στην ενδοχώρα και έχουν ζητήσει άδειες και από άλλους δήμους.

Η τρίτη περίπτωση είναι η καινούρια σειρά που ετοιμάζει ο Θοδωρής Παπαδουλάκης για το Mega, μια σειρά που επικεντρώνεται σε μια ομάδα παιδιών, με τίτλο «Κομάντα και Δράκοι» και ήδη πολλά παιδιά από τα Χανιά έχουν περάσει από κάστινγκ. Τα γυρίσματα θα γίνουν κυρίως στην περιοχή του Ακρωτηρίου. Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι θα χρειαστεί όλο το καλοκαίρι και ευελπιστούμε η σειρά να είναι επιτυχής, καθώς έτσι προβάλλεται και ο τόπος μας», είπε ο κ. Γιαννακάκης.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού ρωτήθηκε ακόμα για τη διαδικασία επιλογής των νικητών στη δράση «Ανοιχτά Πανιά» του δήμου Χανίων. Από τους 15 νικητές που είχαν ανακοινωθεί, μεγάλο ποσοστό μοιάζει να μην σχετίζεται με τα Χανιά, αλλά ο κ. Γιαννακάκης υποστήριξε ότι αυτό δεν ισχύει και ότι θα αποδειχθεί με την ανακοίνωση όλων των συντελεστών που συμμετέχουν στις νικήτριες ομάδες:

«Οι όροι που είχαν μπει ήταν ότι στην παραγωγή έπρεπε οπωσδήποτε να εμπλέκεται τοπικό στοιχείο, είτε ως συντελεστές, είτε ως τεχνικοί, είτε ως δημιουργοί, από τον τόπο μας. Οπωσδήποτε τα έργα έπρεπε να παρουσιαστούν για πρώτη φορά στα Χανιά φέτος και να συνδέονται με κάτι εκπαιδευτικό.  Όλες οι προτάσεις που υποβλήθηκαν, είχαν τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Τα ονόματα που έχουν ανακοινωθεί είναι των επικεφαλής που υπέβαλαν την πρόταση. Πίσω από κάθε όνομα υπάρχει μια ομάδα, μικρότερη ή μεγαλύτερη και τα βιογραφικά όλων θα ανακοινωθούν, ίσως και σήμερα. Εμείς ενισχύουμε νέους δημουργούς για να φτάξουν έργα που θα είναι δικά μας, ή που θα κάνουν πρεμιέρα στα Χανιά. Όλα θα παρουσιαστούν φέτος, κάποιες προτάσεις ήδη από τον Ιούνιο, άλλες από το φθινόπωρο.»

Ο κ. Γιαννακάκης έκανε γνωστό ότι τα «Ανοιχτά Πανιά» θα συνεχιστούν και ήδη υπάρχει στα σκαριά, σχεδιασμός για τον επόμενο διαγωνισμό:

«Τα Ανοιχτά Πανιά δεν έρχονται να αντικαταστήσουν αυτά που κάνει ο δήμος έτσι κι αλλιώς. Έρχονται για να δώσουν κάτι παραπάνω, να φέρουν στα Χανιά κάτι που θα μας αναγκάσει να καμαρώσουμε τον τόπο μας, να αναβαθμιστούμε και να δώσει την ευκαιρία στις δικές μας δυνάμεις να κοντραριστούν με κάποιους που μπορεί να έχουν ακόμα και παγκόσμια εμβέλεια. Στόχος είναι τα επόμενα Ανοιχτα Πανιά να ανακοινωθούν το φθινοπωρο. Ήδη υπάρχουν κάποια σημεία που σκεφτόμαστε να αλλάξουμε, είτε προς το αυστηρότερο, είτε το αντίθετο και δεν εννοώ μόνο τη διαδικασία επιλογής. Επίσης, δεν αποκλείεται να συνδράμει και η Περιφέρεια Κρήτης με χρηματοδότηση, αλλά και το υπουργείο Πολιτισμού.»

Ο κ. Γιαννακάκης ανέφερε ακόμα, ότι η επόμενη έκδοση του «Εν Χανίοις» θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στην Ελληνική Επανάσταση και τη συσχέτισή της με την Κρήτη, με πρωτότυπες εργασίες επιστημόνων και μέσω συνεργασίας με την επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Τέλος, στην εκπομπή έγινε αναφορά στη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου στον Δημοτικό Κήπο, με τον κ. Γιαννακάκη να ενημερώνει ότι από τη Δευτέρα θα υπάρχει σε εξέλιξη φεστιβάλ με δωρεάν προβολές μέχρι και την Παρασκευή, αφιερωμένες στη Μάχη της Κρήτης κάθε βράδυ στις 21:00, τις οποίες επιμελείται το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. Από την 1η Ιουνίου ξεκινάει η κανονική λειτουργία, με πληρότητα 75% και με μόνο μία προβολή κάθε μέρα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook