Πορείες σε Κερατσίνι – Θεσσαλονίκη στη μνήμη του Παύλου Φύσσα – Μικροένταση και ρίψη χημικών | Photos

πορείες-σε-κερατσίνι-θεσσαλονίκη-στ-924632

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα αντιφασιστικές πορείες στο Κερατσίνι και στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 6 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, μπροστά από το μνημείο του Παύλου Φύσσα.

Στην κεφαλή της πορείας στο Κερατσίνι βρίσκεται η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα, ενώ το «παρών» στην πορεία έχουν δώσει επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης και ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Η διαδήλωση κατευθυνόμενη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, την ώρα που η πορεία περνούσε έξω από τα γραφεία, διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μία φωτοβολίδα σε κλούβα των ΜΑΤ που ήταν στο σημείο.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών και κροτίδες κρότου λάμψης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο υπάρχουν και σπασμένα ΑΤΜ. Λίγο αργότερα, ολοκληρώθηκε η πορεία.

Παράλληλα με τον Πειραιά σε εξέλιξη βρίσκεται αντιφασιστική πορεία στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από το μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Ρουπακιά.

Μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς συγκεντρώθηκαν στις 18:00 στην Καμάρα, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η πορεία θα κινηθεί σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ η Εγνατία αυτή την ώρα είναι κλειστή.

Σημειώνεται ότι στο σημείο υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Η ανακοίνωση της οικογένειας Φύσσα

Όπως αναφέρει η οικογένεια Φύσσα σε ανακοίνωσή της, «όλα αυτά τα χρόνια δίνουμε ο καθένας μας τις προσωπικές του μάχες αλλά και όλοι μαζί, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη, όχι μόνο μέσα στην δικαστική αίθουσα, όπου η δίκη κατά των δολοφόνων της ΧΑ βαίνει προς τον πέμπτο χρόνο της, αλλά και στην κοινωνία.

Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν, η προσπάθεια των αντιφασιστών οδήγησε στην – σε μεγάλο βαθμό – κοινωνική απομόνωση του ναζιστικού μορφώματος, αρχικά με το σταδιακό κλείσιμο των γραφείων του ανά την Ελλάδα και στη συνέχεια με τον εκλογικό του αποκλεισμό από το Κοινοβούλιο, αλλά και την έγερση του ενδιαφέροντος του κόσμου για τις εξελίξεις στην δίκη».

 

Πηγές: newsbeast.gr & thesstoday.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook