Πολάκης στη Βουλη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ εκπροσωπούν δυο διαφορετικούς κόσμους»

πολάκης-στη-βουλη-ο-συριζα-και-η-νδ-εκ-1535359

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ εκπροσωπούν δυο διαφορετικούς κόσμους» σημείωσε ο Παύλος Πολάκης από το Βήμα της Βουλής.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Π. Πολάκης, τόνισε χαρακτηριστικά πως σήμερα τρίζουν τα κόκαλα τριών ανθρώπων: του Γεννηματά, του Αυγερινού και του Πέτρου Κόκκαλη, του Υπουργού Υγείας της «Κυβέρνησης του Βουνού», καθώς ο νόμος του ΕΣΥ της πρώτης περιόδου του ΠΑΣΟΚ περιείχε αυτούσια κομμάτια όσων είχε γράψει τότε ως πρόγραμμα.

Για τον Π. Πολάκη, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΝΔ εκπροσωπούν δύο διαφορετικούς κόσμους καθώς:

Εμείς την περίοδο των μνημονίων νομοθετήσαμε την πλήρη υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων. Με εσάς, θα πληρώνουν πλέον και οι ασφαλισμένοι.

Για εμάς η περίθαλψη αποτελεί βασικό ανθρώπινο κοινωνικό δικαίωμα, το οποίο πρέπει να παρέχεται από την οργανωμένη κοινωνία, από την κρατική οργάνωση, με δωρεάν υψηλής ποιότητας έγκυρο αποτελεσματικό τρόπο, σε κάθε άνθρωπο που κατοικεί σε αυτή τη χώρα. Για εσάς, η περίθαλψη είναι εμπόρευμα που υπόκειται στους νόμους της αγοράς, που αγοράζεται και πουλιέται, που δημιουργεί κέρδος σε αυτούς που παράγουν και εμπορεύονται ιατροτεχνολογικά προϊόντα ή έχουν υποδομές περίθαλψης ή ασκούν ιδιωτική ιατρική.

Για εμάς η άσκηση της ιατρικής στα νοσοκομεία σημαίνει ισχυρά δημόσια νοσοκομεία, με ισχυρές υποδομές, με πολύ υψηλά αμειβόμενο προσωπικό, το οποίο από αυτή θα παίρνει το εισόδημά του για να κάνει αυτό το έργο, εκδηλώνοντας την αγάπη τους στους ανθρώπους. Για εσάς τα νοσοκομεία είναι υποβαθμισμένα, με νησίδες πολυτελείας για να νοσηλεύονται οι εκλεκτοί, γιατί ξέρετε ότι όταν ζορίζει η κατάσταση εκεί πρέπει να πάνε. Είχαμε πολλά τέτοια παραδείγματα στην πανδημία, με τέτοιες νησίδες πολυτελείας για τους έχοντες είτε λεφτά είτε πολιτικό μέσο.

Για τη διαχείριση της πανδημικής κρίσης ο Π. Πολάκης σημείωσε:

Έχετε ευθύνη, κυρία Γκάγκα, εσείς και ο κ. Πλεύρης. Την ημέρα που αναλάβατε, 1η Οκτωβρίου 2021, είχαμε δεκατρείς χιλιάδες επτακόσιους σαράντα τρεις νεκρούς. Σήμερα, έναν χρόνο και δύο μήνες από τότε, έχουμε τριάντα τέσσερις χιλιάδες τριακόσιους τέσσερις. Δηλαδή είκοσι μία χιλιάδες νεκροί, το 63% κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καταγράφηκαν το χρονικό διάστημα που είστε Υπουργοί. Αυτό είναι επιτυχία;

Έτσι νικήσατε την πανδημία; Όταν όλες οι άλλες χώρες, τον τελευταίο χρόνο μείωναν ή εκμηδένιζαν τους θανάτους, εμείς ξεπεράσαμε -στους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού- όλες τις χώρες που και εσείς και οι προκάτοχοί σας, μας λέγατε να μην τους μοιάσουμε. Το βαρύ αυτό τίμημα, το πληρώσαμε γιατί δεν φτιάξατε πραγματικές ΜΕΘ. Στήσατε κάτι αναπνευστήρες σε κάποιους θαλάμους με κρεβάτια και δεν φέρατε νωρίς, όπως έφεραν οι άλλες χώρες, τις θεραπείες που ήταν διαθέσιμες από το Δεκέμβρη του ’20 και το Γενάρη του ’21.

Καταλήγοντας ο Π. Πολάκης τόνισε ότι:

Το νομοσχέδιο αυτό, μαζί με το νομοσχέδιο της επικουρικής ασφάλισης, τα νομοσχέδια της κυρίας Κεραμέως για την πανεπιστημιακή αστυνομία και την ελάχιστη βάση εισαγωγής, το επιτελικό κράτος των υποκλοπών, του παρακράτους και των παρακολουθήσεων και μαζί και με τον Νόμο του Χατζιδάκη για την κατάργηση του οκτάωρου, θα είναι αυτά που θα καταργηθούν το πρώτο δεκαήμερο μετά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της επόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook