Πολάκης – Σπίρτζης από Αρκαλοχώρι: «Αυτή είναι η πολιτική αχρηστίας που εφαρμόζει η κυβέρνηση»

πολάκης-σπίρτζης-από-αρκαλοχώρι-αυ-1409146

Για πολιτική αχρηστία που εφαρμόζει η κυβέρνηση, γεγονός που αποτυπώνεται έμπρακτα στην «υποτιθέμενη» στήριξη των σεισμόπληκτων κατοίκων της περιοχής του Αρκαλοχωρίου, έκαναν λόγο οι πρώην υπουργοί και βουλευτές-τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παύλος Πολάκης και Χρήστος Σπίρτζης, κατά την περιοδεία που πραγματοποίησαν στο Ηράκλειο

Στην ακρίβεια και την ανικανότητα, όπως είπαν, της κυβέρνησης να ενισχύσει τα ελληνικά νοικοκυριά, την ώρα που το σαφάρι της κερδοσκοπίας συνεχίζεται, αναφέρθηκαν από το Ηράκλειο που πραγματοποιούν περιοδεία στο Ηράκλειο οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης και Παύλος Πολάκης, σήμερα Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022.

Η κυβέρνηση δεν κάνει καμία ουσιαστική προσπάθεια για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια και να στηρίξει τα νοικοκυριά, είπαν από το Ηράκλειο οι βουλευτές, ενώ ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για κερδοσκοπία στην πλάτη των πολιτών.

Ο κ. Σπίρτζης και με αφορμή την παρέμβαση του εισαγγελέα για το δρόμο Ηράκλειο – Μοίρες, τόνισε ότι πρόκειται για δραματικές ελλείψεις και κακοτεχνίες, με ευθύνη της Ν.Δ για ένα έργο του οποίου η κατασκευή ανατρέχει όπως είπε στο 2014.

Με φόντο την πανδημία ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει πλέον έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς νεκρών ανά εκατομμύριο πολιτών και εξήγησε, γιατί οι όποιες διατυπώσεις περί διαχείρισης της πανδημίας, δεν έχουν κανένα περιεχόμενο.

Στο Αρκαλοχώρι όπου βρέθηκαν οι κύριοι Σπίρτζης και Πολάκης, επισήμαναν για μία ακόμη φορά τα κενά στην αντιμετώπιση της κρίσης που αντιμετωπίζει η περιοχή, κάνοντας λόγο για πολιτική αχρηστία, γεγονός που αποτυπώνεται έμπρακτα στην «υποτιθέμενη» στήριξη των σεισμόπληκτων κατοίκων της περιοχής του Αρκαλοχωρίου.

Όπως διευκρίνισαν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφθηκαν τους οικίσκους και μίλησαν με πληγέντες, οι ανάγκες πρέπει να καλυφθούν με σχεδιασμό και υλοποίηση και όχι με επικοινωνιακά τερτίπια και ζήτησαν εδώ και τώρα ουσιαστική στήριξη των σεισμόπληκτων που ακόμη και στις ελάχιστες περιπτώσεις που έχουν λάβει χρήματα, αυτά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν έστω και ένα μικρό μέρος των αναγκών, καθώς το κύμα ακρίβειας με τα χρήματα που δίδονται βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία.

Οι δύο βουλευτές, νωρίτερα μέσα στην ημέρα, πραγματοποίησαν συναντήσεις με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης στην πόλη του Ηρακλείου και στη συνέχεια επισκέφτηκαν τη σεισμόπληκτη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, όπου συμμετείχαν σε σύσκεψη στο δημο Μινώα-Πεδιάδος, παρουσία του δημάρχου, Μανώλη Φραγκάκη, αλλά και εκπροσώπων φορέων της περιοχής.

«Ξεπαγιάζουν τον χειμώνα και βράζουν το καλοκαίρι»

Όπως είπαν, »οι κυβερνώντες επτά μήνες μετά από τον φονικό σεισμό στην Κρήτη, έχουν αφήσει τους κατοίκους στο Αρκαλοχώρι να ξεπαγιάζουν τον χειμώνα και να βράζουν το καλοκαίρι, μέσα στα κοντέινερ που τους έχουν διατεθεί ως «προσωρινή» λύση για τη στέγασή τους».

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις που θα δοθούν στους κατοίκους, αμφότεροι υπογράμμισαν ότι δίδονται βάσει των καταλόγων και όρων του 2011, αγνοώντας ότι η ακρίβεια έχει πολλαπλασιάσει παραγοντικά τις τιμές και στα οικοδομικά υλικά.

Οι κ.κ. Πολάκης και Σπίρτζης τοποθετήθηκαν, μεταξύ άλλων, στο θέμα των εκτεταμένων κατολισθήσεων στον δρόμο προς Μεσαρά: «Το έργο των αυτό είναι ένα έργο που φτιάχτηκε επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση να γνωρίζει περί τίνος πρόκειται και μετά να αποδίδουν ευθύνες», τόνισαν.

«Η Ελλάδα είναι πρώτη σε θανάτους από τη νόσο Covid-19», ανέφεραν οι βουλευτές και πρόσθεσαν ότι «η χώρα ξεπέρασε προ πολλού και το Βέλγιο, της χώρας «βαρόμετρο» για τα επιχειρήματα του Άδωνι Γεωργιάδη».

Τέλος, οι κ.κ. Πολάκης και Σπίρτζης στάθηκαν στο θέμα της κατανομής των ΚΑΠ σε δήμους του νησιού. Όπως τόνισαν, η υποχρηματοδότηση των δήμων της Κρήτης, με φόντο την ακρίβεια δημιουργεί περεταίρω προβλήματα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η περιοδεία ολοκληρώνεται με την ανοιχτή πολιτική εκδήλωση, απόψε στις 20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού σχολείου Πύργου Μονοφατσίου, του δήμου Αρχανών Αστερουσίων, με θέμα: «Οι προτάσεις μας στον τομέα της Ανάπτυξης, της Οικονομίας, της Υγείας και της Αγροτοκτηνοτροφικής Παραγωγής, για να ξαναφτιάξουμε τη χώρα που μας αξίζει»

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook