Ποιός Έλληνας εφοπλιστής έχει τις ακριβότερες βίλες;

ποιός-έλληνας-εφοπλιστής-έχει-τις-ακρ-1065392

Η μέρα ήταν εξαιρετική. Ο ήλιος της Καραϊβικής έλουζε την παραλία Nikki Beach στο Saint Barth, ένα νησί που ο εφοπλιστής κ. Γιώργος Οικονόμου λατρεύει εδώ και δεκαετίες και το επισκέπτεται όσο πιο συχνά μπορεί.  Ενός εφοπλιστή που εδώ και χρόνια θεωρείται ικανότατος παίχτης στην σκακιέρα της ναυτιλίας και όχι μόνο, αφού ξέρει να διαχειρίζεται σωστά τα προβλήματα και τις κρίσεις. Έχει κάνει αρκετά κατά καιρούς, ο άνθρωπος με τους τρεις γάμους, τα τρία διαζύγια και δύο μακροχρόνιους δεσμούς, ο πρώτος με την Άντζελα Ισμαήλου και ο δεύτερος που διαρκεί ακόμη με την γοητευτική Κυβέλη Μελετοπούλου.

Είναι από τους μοναδικούς εφοπλιστές που διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τις πρώην συζύγους του, οι οποίες του χάρισαν πέντε παιδιά, ενώ έγινε για έκτη φορά μπαμπάς, από την Κυβέλη Μελετοπούλου, η οποία του χάρισε μια κόρη. Bon viveuer, συλλέκτης έργων τέχνης, ιδιοκτήτης ενός εκπληκτικού ιστιοπλοϊκού σκάφους-το περίφημο Barracuda-ο Γιώργος Οικονόμου μπορεί αυτή την περίοδο να κλυδωνίζεται, αλλά όσοι τον ξέρουν λένε ότι και αυτή την φορά θα καταφέρει να επιβιώσει. Είναι γνωστό άλλωστε το χάρισμα του να ελίσσεται ιδιοφυώς στα επαγγελματικά του, ακόμη και εκτός ναυτιλίας, όταν αποφάσισε να επενδύσει στο ειδυλλιακό Saint Barth.

Οι τρεις βίλες

Σε αυτή την όαση της Καραϊβικής, ο Γιώργος Οικονόμου δεν διαθέτει απλά μια εκπληκτική κατοικία, αλλά έχει επενδύσει και στον χώρο του real estate, αφού έχει χτίσει τρεις υπέροχες βίλες και το Mall στην Γκουστάβια, το οποίο του ανήκει. Εκεί όπου διάσημες μπουτίκ περιώνυμων οίκων εξυπηρετούν τις καταναλωτικές ανάγκες των rich & famous επισκεπτών του νησιού στο οποίο δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε κρουαζιερόπλοια. Αυτό μπορεί να γίνεται στο Κουρασάο η στον Άγιο Δομίνικο, όχι όμως στο Saint Barth, αφού οι αρχές το έχουν απαγορεύσει εδώ και δεκαετίες, θέλοντας να κρατήσουν ένα επίπεδο. Κι αυτό είναι που λάτρεψαν μεγιστάνες σαν τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς και εφοπλιστές σαν τον Γιώργο Οικονόμου, που βρήκε εκεί τον δικό του επίγειο παράδεισο. Αυτοί που γνωρίζουν πολύ καλά τον Γιώργο Οικονόμου, λένε ότι σε όσο δεινή θέση και αν βρεθεί, έχει έναν μαγικό τρόπο να επανακάμπτει στα πράγματα.

Η βίλα του σε σχέδια του Γάλλου αρχιτέκτονα Φρανσουά Πεκάρ, κατασκευάστηκε σε έναν λόφο με μαγευτική θέα το 2000, απόλυτα εναρμονισμένη με την αρχιτεκτονική του νησιού. Με κυρίαρχα χρώματα το λευκό και το απαλό γκρι, με μια εντυπωσιακή πισίνα και το ξύλο να δίνει την αίσθηση ότι πατάς στο deck ενός ιστιοπλοϊκού, η κατοικία φιλοξενεί συχνά τον ίδιο την σύντροφό του Κυβέλη Μελετοπούλου, την κόρη τους αλλά και φίλους που ενίοτε προσκαλούν. Τα απογευματινά κοκτέιλ, τα δείπνα σε σικ εστιατόρια αλλά και οι βραδιές στην Villa Economou όπως ονομάζεται η εξοχική κατοικία του εφοπλιστή, έχουν μείνει αξέχαστες στους τυχερούς προσκεκλημένους όλα αυτά τα χρόνια. Πρόκειται άλλωστε για μια κατοικία που γνώρισε μεγάλες πιένες και είχε φωτογραφηθεί για πρώτη φορά σε ένα story του περιοδικού Life & Style για την επί χρόνια σύντροφο του Γιώργου Οικονόμου Άντζελα Ισμαήλου.

Οι βίλες των 25.000.000 δολαρίων και το Mall

Το γεγονός ότι ήταν εφοπλιστής, δεν εμπόδισε τον Γιώργο Οικονόμου να επεκταθεί και σε άλλους τομείς όπως αυτόν του real estate, τόσο στην Ελλάδα, όσο και το εξωτερικό. Η λατρεία του για το Saint Barth του έδωσε την ιδέα να χτίσει και να κατασκευάσει σε μια ειδυλλιακή πλαγιά με θέα που κόβει την ανάσα τρεις εξαιρετικής αισθητικής βίλες. Εμπιστεύθηκε ξανά τον αρχιτέκτονα Φρανσουά Πεκάρ, ο οποίος σχεδίασε τις τρεις κατοικίες το 2009 και μόλις ο εφοπλιστής ενέκρινε τα σχέδια άρχισε η κατασκευή τους. Χρειάστηκαν τέσσερα περίπου χρόνια για να αποπερατωθούν και είναι διαφορετικές η μία από την άλλη. Η πρώτη παραπέμπει σε ένα τεράστιο νεοϋορκέζικο loft με ψηλά ταβάνια και ιδιαίτερα ευρύχωρους χώρους, ενώ η δεύτερη έχει υιοθετήσει κάποια σχέδια από το Μπαλί, που της προσδίδουν μια ελαφρά διαφορετικότητα.

Η τρίτη τέλος έχει το κλασσικό Caribbean ύφος, σε όλες όμως χρησιμοποιήθηκαν τα καλύτερα υλικά, χωρίς να υπάρξει σκέψη για μείωση του κόστους. Οι τιμές αγορά τους διαφέρουν αφού ξεκινούν από τα είκοσι εκατομμύρια ευρώ και φτάνουν μέχρι τα εικοσιπέντε, απευθυνόμενες σε πελάτες με υψηλούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Κάποιοι τυχεροί που τις έχουν δει κάνουν λόγο για ονειρικές βίλες, με εκπληκτική θέα, οι οποίες δικαιολογούν απόλυτα τη τιμή τους. Εκτός όμως από αυτές ο εφοπλιστής με τις real estate ανησυχίες, επένδυσε και σε κάτι άλλο που έλειπε από το Saint Barth, ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο.

Όταν βρήκε τον κατάλληλο χώρο στην πρωτεύουσα του νησιού, την Γκουστάβια, έχτισε το «The Mall at University Town Center», το οποίο έδωσε μια άλλη glam αύρα στο μικροσκοπικό διαμάντι της Καραϊβικής. Όλοι οι διάσημοι επισκέπτες του νησιού, από ροκ σταρ μέχρι ηθοποιούς και δισεκατομμυριούχους σαν τον Αμπράμοβιτς, θα περάσουν κάποια στιγμή μια βόλτα για να χαζέψουν η να αγοράσουν ότι τους κεντρίσει το ενδιαφέρον. Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος έχει αγοράσει και αυτός μια εκπληκτική βίλα στο νησί και κάθε χρόνο διοργανώνει ένα μυθικό πάρτι την παραμονή της πρωτοχρονιάς με καλεσμένους φίλους του από όλο τον κόσμο.

Εκτός από τον Έλληνα εφοπλιστή κατοικία στο Saint Barth αγόρασε και ο Στέλιος Χατζηϊωάννου, ο οποίος γιορτάζει κάθε χρόνο τα γενέθλιά του με ένα πάρτι που κρατάει μια εβδομάδα. Όμως ο Γιώργος Οικονόμου είναι μια οικεία φιγούρα για κάτι παραπάνω από δύο δεκαετίες στο νησί, αφού ήταν ο πρώτος Έλληνας που όχι μόνο έχτισε κατοικία, αλλά επένδυσε σε αυτόν τον παράδεισο, κάτι που τον έχει κάνει αγαπητό στους κατοίκους του νησιού. Κάπως έτσι σε μια παρέα επιχειρηματιών που βρέθηκε τον χειμώνα στο Saint Barth για διακοπές και βουτιές ακούστηκε αργά το απόγευμα και μετά από πολλά μπουκάλια ροζέ κρασιού «Le Clans», η ατάκα «ρε σεις, δεν πάμε μια βόλτα από το mall του Γιώργου;»

NEWSAUTO.GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook