Ποδηλατόδρομοι και άλλες πονεμένες ιστορίες πάρκινγκ στα Χανιά

ποδηλατόδρομοι-και-άλλες-πονεμένες-ι-1174511

Τώρα πια, με τους δρόμους στο κέντρο να έχουν βαφτεί «κόκκινοι», η κατάσταση αλλάζει.

Και αυξάνονται οι φωτογραφίες με «κατορθώματα» οδηγών.

Δημοσιεύοντάς τις, ούτε «ρουφιανεύουμε», ούτε δικάζουμε κανέναν. Άλλωστε, ουδείς αναμάρτητος.

Θα ήταν όμως καλύτερο να προσπαθούσαμε όλοι μαζί, μήπως και αλλάξει επιτέλους η κατάσταση στους δρόμους της πόλης.

Άλλωστε, να επιστρέψουμε στο γνωστό, παλιό μοντέλο, μπορούμε πάντα. Και πολύ εύκολα.

zarpanews.gr

14 thoughts on “Ποδηλατόδρομοι και άλλες πονεμένες ιστορίες πάρκινγκ στα Χανιά

  1. Εχει δει καποιος ποδηλατο να περναει απο τους ποδηλατοδρομους; εγω οχι παντως πολυ καιρο τωρα. Τεραστια επιτυχια!!! Γιναμε Ευρωπη με ενα κιλο κοκκινη μπογια και δεκα πορτοκαλι πασαλακια.

  2. «Σημανδηράκης: Ο ποδηλατόδρομος στην Κυδωνίας θα αλλάξει την οδική μας συμπεριφορά»
    Το θαύμα δεν έγινε, θα περιμένουμε να δούμε τις μακροχρόνιες επιπτώσεις της επιβολής και αν τα μέτρα επιβολής αντέξουν η ξεφτίσουν.

  3. Τα Χανιά χρειάζονται πεζοδρόμια και ελεύθερα πάρκινγκ. Χάλια δρόμοι και ακόμα χειρότερα πεζοδρόμια στο κέντρο της πόλης.
    Δεν έχει ο κόσμος σε αυτή τη περίοδο κρίσης- και ακόμα πόσο θα κρατήσει αυτο- να πληρώνει πάρκιγκ. Ούτε τα μηχανάκια δεν έχουμε χώρο να τα αφήσουμε.
    Δήμαρχε, υποστήριξε τους τοπικούς καταστηματάρχες που τόσο καιρό δεν έχεις κάνει τίποτα για αυτούς. Ούτε μια κουβέντα ακόμα και το καλοκαίρι που είχαμε τουρισμό αλλά φορούσαμε μάσκα..

  4. Αν οι ίδιοι οι ποδηλάτες δεν κάνουν χρήση του δικαιώματος τους
    να χρησιμοποιούν την κόκκινη λωρίδα αλλά κυκλοφορούν στη μέση του δρόμου
    και δεν θεσπίσει και ο δήμος ένα μέτρο πχ να γράφει o δήμος ή η τροχαία απλά με
    με φωτογραφίες του αυτοκινήτου που είναι πάνω στον ποδηλατόδρομο και να στέλνει το μπιλιέτο
    στον κάτοχο μην περιμένετε προκοπή. Οι ηλίθιοι έτσι και αλλιώς από μόνοι τους δεν πρόκειται
    να βάλουν μυαλό.

    1. ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΡΗΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΕ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥΣ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΣΗΜΑ STOP ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΒΑΛΗΚΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.

  5. Όλα για την μάσα γίνονται….πάρτε το χαμπάρι. Για τον επαγγελματία και τον πολίτη κανένας δεν σκάει. Δεν ενδιαφέρεται κανένας πως θα ξεφορτωθούν τα εμπορεύματα στα καταστήματα και εάν υπάρχουν θέσεις στάθμευσης. Μόνο να κάνουν έργα βιτρίνας για να τσεπώνουν….

  6. Αληθεύει ότι είχε κόστος 5.000.000 αυτό το έκτρωμα? Με μία μελέτη του ποδαριού χωρίς θέσεις (εσοχές)φορτωεκφόρτωσης μόνο μπογιάς και πορτοκαλί κολωνάκια….Γιατί δεν λένε οι αρμόδιοι άραγε πόσο κόστισε??????

  7. Εχω χασει καποιον και δεν τον βρισκω… ανησυχω πολυ γιατι εχω χρονια να τον δω. Κατα καιρους μου λενε οτι τον εχουν πετυχει να πινει καφε αλλα εγω καθολου… Σκεφτομαι να μιλησω με την κυρια Νικολουλη μηπως μπορει να βοηθησει… Μηπως μπορειτε ομως κι εσεις;… δεν χανω την ελπιδα μου οτι θα τον ξαναβρω τον αγαπημενο μου… μπατσο με το στυλο στο χερι να γραφει ολα αυτα τα ζωαδια. Καλε μου μπατσε, εμφανισου, μου ελειψες!!! Καλο Αγιο Βαλεντινο σε ολους…

  8. λυσσαξανε οι ποδηλατρεις τοσα χρονια, ενας δημαρχος να τους κανει το χατηρι και να τους φτιαξει ποδηλατοδρομους, ΠΟΥ;;; στους αθλιους και ανυπαρκτους δρομους των Χανιων… οι προηγουμενοι μαλλον ειδαν οτι δεν γινεται τετοιο πραγμα και απλα το καναν γαργαρα, αλλα ο νυν, ειπε να την κανει την… προσπαθεια. Και την εκανε. Και μαλλον ακομη και οι ποδηλατρεις πια καταλαβαν… Παντως παιδια ας μην τα βαζουμε με τους ποδηλατες που πανε κανονικα στον δρομο, κανενας ανθρωπος με σωα τα φρενα δεν προκειται να παει ακρη ακρη να τον πεταξει περα ο αγροτακας με το τογιοτα…δεν φταινε αυτοι για τα χαλια των δρομων, ουτε για τα διπλοπαρκαρισματα, ουτε για τα ξεφτιλέ πεζοδρομια.

  9. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ.
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΛΩΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟΣΟ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΚ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.Π.Χ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ……….
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΙΑ ΤΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ!!!!!!
    ΓΙΑΝΝΗΣ

  10. ΠΩΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΒΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ???
    ΜΕ ΚΛ….ΕΣ ΑΥΓΑ ΔΕΝ ΒΑΦΕΙΣ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook