Πλοίο “φάντασμα” ξεβράστηκε στην Ιρλανδία – Έπλεε ακυβέρνητο για πάνω από 1 χρονο | Video

Στο ανατολικό Κορκ της Ιρλανδίας έσπευσε την Δευτέρα ομάδα ελέγχου ρύπανσης, καθώς ένα πλοίο – φάντασμα ξεβράστηκε εκεί ενώ έπλεε στον Ατλαντικό ακυβέρνητο για πάνω από έναν χρόνο.

Όπως γράφουν οι Irish Times, οι κάτοικοι στο Ballycotton ειδοποίησαν το κέντρο συντονισμού της Ακτοφυλακής της Ιρλανδίας όταν εντόπισαν το φορτηγό πλοίο πάνω στα βράχια, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Ντένις.

Σύμφωνα με την Ακτοφυλακή, το πλοίο είναι το MV Alta, 77 μέτρων. Το 10μελές πλήρωμά του είχε διασωθεί από την αμερικανική Ακτοφυλακή τον Οκτώβριο του 2018.

Το φορτηγό πλοίο βρισκόταν σε πλου από την Ελλάδα στην Αϊτή, αλλά βρέθηκε σε αδυναμία και έπλεε ακυβέρνητο για σχεδόν 20 ημέρες, όταν το πλήρωμα ζήτησε βοήθεια, καθώς οι προμήθειες τροφίμων και νερού άρχισαν να λιγοστεύουν.

Το πλήρωμα απομακρύνθηκε από το σκάφος τον Οκτώβριο του 2018 ενώ αυτό βρισκόταν 2.220 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Βερμούδων, κι έκτοτε συνέχισε να πλέει ακυβέρνητο προς τα ανατολικά, παρασυρμένο από τους ανέμους.

Το περιπολικό HMS Protecto του Βασιλικού Ναυτικού είχε συναντήσει το εγκαταλελειμμένο σκάφος ανοιχτά της Αφρικής στις 30 Αυγούστου του 2019, καθώς κατευθυνόταν προς τις Μπαχάμες.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ