Πλήθος κόσμου στην πίτα του παραρτήματος Χανίων της Αντικαρκινικής Εταιρείας – Η αξία της πρόληψης | Photos

Με την ευχή ότι σύντομα ο καρκίνος θα μετατραπεί σε μία χρόνια νόσο, το Παράρτημα της  Ελληνικής Αντικαρκινική Εταιρείας στα Χανιά, έκοψε τo βράδυ της Παρασκευής στο Καφέ Κήπος την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα του, όπου μεταξύ άλλων τονίστηκε ότι το πρόβλημα με την ασθένεια στην Κρήτη, πάει καλύτερα, σε σχέση με παλιότερα.

Στην εκδήλωση, όπου έδωσε το παρών πολύς κόσμος, μεταξύ των οποίων και άνθρωποι που είδαν δικούς τους αγαπημένους ανθρώπους να χάνονται από την επάρατη νόσο, ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας , Ευάγγελος Φιλόπουλος, ο νέος πρόεδρος του παραρτήματος Χανίων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Παναγιώτης Μπατσαρισάκης και ο Παθολόγος Κώστας Αρχοντάκης, μίλησαν για τον επαγγελματικό καρκίνο.

Έναν καρκίνο, όχι σαν μορφή, αλλά ως αιτία, αφού συχνά η επαγγελματική δραστηριότητα, φέρνει σε επαφή ανθρώπους με καρκινογόνες ουσίες, όπως φυτοφάρμακα, σκόνη, πετρέλαιο, καυσαέρια κα.Παράλληλα, με αφορμή αυτές τις μέρες την παρουσία των μονάδων Κινητής μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στα Χανιά, οι ομιλητές στάθηκαν στην νέα εκστρατεία που το παράρτημα Χανίων ξεκινά δυναμικά για να προχωρήσει το θέμα της πρόληψης της διάγνωσης και της έγκαιρης ενημέρωσης του πληθυσμού.

“Αν σκεφτείτε ότι πολλές μορφές καρκίνων, δεν απειλούν την ζωή, όπως οι παιδικοί καρκίνοι, ο καρκίνος του όρχι, ο καρκίνος του μαστού, ο καρκίνος του προστάτη, ακόμη και ο καρκίνος του πνεύμονα, πάνε πάρα πολύ καλά και έχουν βελτιώσει την ποσότητα και την ποιότητα της ζωής, είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι σύντομα θα μετατραπεί σε χρόνια νόσο και δεν θα σταματάμε να φωνάζουμε για την τεράστια αξία και σημασία της πρόληψης, μέχρι ο κόσμος να πειστεί” δήλωσε στο zarpanews.gr o επί χρόνια χειρουργός στον Άγιο Σάββα, Ευάγγελος Φιλόπουλος. Αναφερόμενος στην Κρήτη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας τόνισε στο zarpanews.gr ότι ο “η Κρήτη είχε ένα πρόβλημα αρχικά με τη χρήση φυτοφαρμάκων, αλλά φαίνεται ότι πάει καλύτερα. Η Κρήτη έχει επιτύχει να έχει ένα μεγάλο ποσοστό των κατοίκων που να μην ταλαιπωρούνται τρέχοντας σε Αθήνα και αλλού, λόγω της ύπαρξης καλών νοσοκομείων στο νησί. Ωστόσο, δεν έχουμε ακριβή στοιχεία, γιατί δεν έχουμε αρχείο νεοπλασιών…” δήλωσε ο κ. Φιλόπουλος που έκλεισε απευθύνοντας έκκληση προς τους κυβερνώντες να δώσουν μία λύση σε αυτή την αποτυχία, όχι με μεγαλεπήβολα σχέδια και νόμους, αλλά με απλά πρακτικά μέσα και εφαρμόσιμα”.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ