Πλαφόν στα κέρδη, αλλά όχι στις τελικές τιμές

πλαφόν-στα-κέρδη-αλλά-όχι-στις-τελικές-850813

Δώρον- άδωρον εκτιμάται ότι θα είναι για τους καταναλωτές, η επιβολή πλαφόν, με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση. Η τροπολογία εμποδίζει την αύξηση του περιθωρίου κέρδους κι όχι την άνοδο των τελικών τιμών.

Το πλαφόν μπαίνει στο ομιχλώδες και ασαφές (κι όσο θέλει ο καθένας τελικά στην ελεύθερη οικονομία που άλλωστε πάντα ήταν το διακηρυγμένο πεδίο αυτής της κυβέρνησης), περιθώριο κέρδους. Το πλαφόν, επιβάλλεται σε μία σειρά από προϊόντα, όπως τα καύσιμα, τα τρόφιμα και προϊόντα υγείας.

Αν εξαιρεθούν τα καύσιμα όπου υπάρχει πιο εύκολα και άμεσα η δυνατότητα εξεύρεσης του περιθωρίου κέρδους, στα υπόλοιπα προϊόντα θα πρέπει να γίνουν ειδικοί έλεγχοι. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αναμένονται κυβερνητικές αποφάσεις για την εξειδίκευση και λειτουργία του νόμου, όπως άλλωστε και για τους ελέγχους με βάση όσα ορίζει η τροπολογία.

Τα συνεργεία ελέγχου θα καθορίσουν στην πράξη την εφαρμογή του νόμου με τις αποφάσεις και τις εγκυκλίους που θα εκδοθούν.

Αυτά σημαίνουν ότι οι τιμές δεν θα σταματήσουν να ανεβαίνουν όσο ανεβαίνουν τα κόστη και οι τιμές εισαγωγής ή παραμένουν οι ίδιοι φόροι. Τρόποι για να αυξηθούν τα κέρδη όμως, υπάρχουν πολλοί κι αν ήθελε το υπουργείο Ανάπτυξης θα έκανε ήδη περισσότερους ελέγχους για την ποιότητα των πωλούμενων προϊόντων.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook