Πίτσα με πικάντικο λουκάνικο, μοτσαρέλα και μαϊντανό

Η αγαπημένη πίτσα συνδυάζεται εδώ με λουκάνικο και μοτσαρέλα και δίνει έναν πιο πικάντικο τόνο στη γεύση.

Μερίδες:8 Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:40′ Έτοιμο σε:55′

της Ιωάννας Σταμούλου

Υλικά
1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα
1 πικάντικο λουκάνικο ή πεπερόνι, σε λεπτές φέτες
200γρ. μοτσαρέλα, σε φέτες
1 πιπεριά κέρατο, σε λεπτές φέτες
λίγη ρόκα ή φυλλαράκια μαϊντανού
Για τη σάλτσα ντομάτας
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
1 σκελίδα σκόρδο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι

Διαδικασία
Για τη σάλτσα ντομάτας: Πολτοποιείτε στον πολυκόφτη την ντομάτα μαζί με το σκόρδο και τη βάζετε σε ένα φαρδύ τηγάνι. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, αλατίζετε και μαγειρεύετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψάκι και στρώνετε τη ζύμη στο ταψί ισιώνοντας τη με τα δάχτυλά σας.

Αλείφετε τη ζύμη με τη σάλτσα ντομάτας, μοιράζετε ομοιόμορφα φέτες από λουκάνικο, μοτσαρέλα και ροδέλες πιπεριάς. Πασπαλίζετε την πίτσα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ψήνετε στον φούρνο για 10 λεπτά. Μετά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180οC και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά επιπλέον, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί. Γαρνίρετε με λίγη ρόκα, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

olivemagazine.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ