Πίτσα με αγκινάρες, μοτσαρέλα και σπανάκι

Φτιάχνουμε πίτσα…αλλιώς. Βάζουμε αγκινάρες -που είναι εποχής- και προσθέτουμε μοτσαρέλα και σπανάκι. Ωραία πρόταση και για τα παιδιά.

Υλικά

  • 300 γρ. ζύμη για πίτσα
  • λίγο βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 200 γρ. φύλλα σπανάκι baby
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. καρδιές αγκινάρας, από βαζάκι, συντηρημένες σε ελαιόλαδο, κομμένες σε φέτες
  • και λίγο από το λάδι τους
  • 1 μπάλα μοτσαρέλα λευκή, σε φέτες
  • αλάτι

Διαδικασία

  • Ετοιμάζουμε τη ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες.
  • Λιώνουμε έναν κύβο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1΄ μέχρι να βγάλει το άρωμά του, χωρίς να καεί.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε για λίγο μέχρι να μαραθεί.
  • Ανακατεύουμε μέσα το τυρί κρέμα και αλατίζουμε πολύ καλά.
  • Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια του πλάστη σε μεγάλο δίσκο και τη βάζουμε σε ένα λαδωμένο αντικολλητικό ταψί.
  • Μοιράζουμε από πάνω το μείγμα τυριού – σπανακιού, τις αγκινάρες και τη μοτσαρέλα.
  • Ψήνουμε την πίτσα για 20΄-25΄ ή μέχρι να ροδίσει η βάση και να φουσκώσει.
  • Ξεφουρνίζουμε, ραντίζουμε με λίγο λάδι που κρατήσαμε από το βαζάκι με τις αγκινάρες και σερβίρουμε αμέσως.

olivermagazine.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΚρήτη | Έκρυβε στο αμάξι βεγγαλικά και πάνω από 200 σφαίρες – Του φόρεσαν χειροπέδες
Επόμενο άρθροΈπαιζαν UNO, διαφώνησαν, έβγαλε όπλο και τον πυροβόλησε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ