Πίτσα με αγκινάρες, μοτσαρέλα και σπανάκι
Φτιάχνουμε πίτσα…αλλιώς. Βάζουμε αγκινάρες -που είναι εποχής- και προσθέτουμε μοτσαρέλα και σπανάκι. Ωραία πρόταση και για τα παιδιά.
Υλικά
- 300 γρ. ζύμη για πίτσα
- λίγο βούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 200 γρ. φύλλα σπανάκι baby
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 50 γρ. καρδιές αγκινάρας, από βαζάκι, συντηρημένες σε ελαιόλαδο, κομμένες σε φέτες
- και λίγο από το λάδι τους
- 1 μπάλα μοτσαρέλα λευκή, σε φέτες
- αλάτι
Διαδικασία
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες.
- Λιώνουμε έναν κύβο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1΄ μέχρι να βγάλει το άρωμά του, χωρίς να καεί.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε για λίγο μέχρι να μαραθεί.
- Ανακατεύουμε μέσα το τυρί κρέμα και αλατίζουμε πολύ καλά.
- Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα.
- Ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια του πλάστη σε μεγάλο δίσκο και τη βάζουμε σε ένα λαδωμένο αντικολλητικό ταψί.
- Μοιράζουμε από πάνω το μείγμα τυριού – σπανακιού, τις αγκινάρες και τη μοτσαρέλα.
- Ψήνουμε την πίτσα για 20΄-25΄ ή μέχρι να ροδίσει η βάση και να φουσκώσει.
- Ξεφουρνίζουμε, ραντίζουμε με λίγο λάδι που κρατήσαμε από το βαζάκι με τις αγκινάρες και σερβίρουμε αμέσως.
olivermagazine.gr