Πίσω στα θρανία τα Χανιωτάκια μετά από ένα χρόνο τηλεκπαίδευσης – Χαμόγελα στο πρώτο κουδούνι | Photos

πίσω-στα-θρανία-τα-χανιωτάκια-μετά-από-1281689

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε και τα χαμόγελα των μαθητών – ακόμα και πίσω από τις μάσκες – σκόρπισαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου όπου συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί της Δευτέρας για τον αγιασμό.

Στο «φρέσκο» Λύκειο του Κουμπέ, έκαναν ποδαρικό ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής και ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας στα Χανιά, Αντώνη Βαρδάκη.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί όλων των τάξεων επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες μετά από σχεδόν ένα χρόνο τηλεκπαίδευσης, ωστόσο προκειμένου να μην επιστρέψουν στις ημέρες εκείνες, θα πρέπει να ακολουθούν τα νέα μέτρα που προβλέπονται για τον κορονοϊό.

Μάσκες, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (self) τεστ έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο, θα γίνουν πλέον η νέα… καθημερινότητα για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

«Όλοι βιώσαμε την αξία του σχολείου, την αξία της δια ζώσης διδασκαλίας, την επαφή των παιδιών με τους καθηγητές τους, την συναναστροφή των παιδιών με τους φίλους τους. Αυτή είναι η κανονικότητα την οποία επιδιώκουμε» είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής.

«Ελπίζω, παρά τα όποια προβλήματα η χρονιά να κυλίσει και χωρίς να χρειαστούν έκτακτα μέτρα και να παραμείνουν τα σχολεία σε λειτουργία καθώς το έχουν ανάγκη και οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές και οι γονείς» είπε με την σειρά του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Ακόμη, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στα σχολεία του δήμου και όπως είπε «Σταδιακά μέσα στα επόμενα χρόνια το σύνολο των σχολικών συγκροτημάτων του δήμου θα έχουν ανακαινιστεί και θα έχουν παραδοθεί πλέον λειτουργικά και αισθητικά διαμορφωμένα στην εκπαιδευτική κοινότητα»

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αντώνης Βαρδάκης τόνισε «Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η αναβάθμιση όλων αυτών των χώρων. Να τους εκμεταλλεύονται και οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, θα κάνουν ένα άρτιο, σωστό μάθημα».

Επαρκή θεωρούν τα μέτρα οι γονείς, όπως εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων Χανίων, Κώστας Μπροκαλάκης ενώ ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών είναι ένα άγχος λιγότερο για εκείνους «Ανησυχούμε προφανώς όλοι οι γονείς για το τι θα γίνει με την μεταδοτικότητα. Ευελπιστούμε με τα self test και όλη την διαδικασία να καταφέρουμε να μην έχουμε προβλήματα».

Η τηλεκπαίδευση ήταν ένα αναγκαίο μέσο για να μην χάσουμε την επαφή, αλλά δεν μπορούσε να κρατήσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Πετυχαίνουμε να επιστρέψουν οι μαθητές στο σχολείο και αυτό πρέπει να το διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα αξιοποιώντας το δώρο της επιστήμης, το εμβόλιο για να κρατήσουν ανοιχτά τα σχολεία μας» είπε τέλος, ο βουλευτής, Βασίλης Διγαλάκης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook