Πέτρος Φιλιππίδης: Ελεύθερος μέσα στο νοσοκομείο – Συνεχίζεται η δίκη με καταθέσεις μαρτύρων

πέτρος-φιλιππίδης-ελεύθερος-μέσα-στο-1411511

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη με κατάθεση της μητέρας της πρώτης από τις καταγγέλλουσες με τον ηθοποιό να παραμένει στο νοσοκομείο μετά το ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη την Παρασκευή.

Η νεαρή γυναίκα έχει καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση το 2008.

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου και πριν την απόφαση του δικαστηρίου για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του ηθοποιού και σκηνοθέτη με περιοριστικούς όρους, είχε ολοκληρωθεί κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση της τρίτης γυναίκας, που έχει καταγγείλει απόπειρα βιασμού το 2014, στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου.

Στο μεταξύ, μετά το ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη και για το οποίο νοσηλεύεται από την Παρασκευή στο νοσοκομείο, η εισαγγελέας της έδρας αποφάσισε την αποφυλάκισή του υπό όρους λίγο καιρό πριν ολοκληρώσει 12 μήνες προφυλακισμένος με το σκεπτικό ότι δεν είναι επικίνδυνος πλέον να τελέσει ίδια αδικήματα αφού είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του και οι συνεργάτιδες του είναι υποψιασμένες.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, επιθυμία του ηθοποιού είναι να βρεθεί στη δικαστική αίθουσα και να δικαστεί, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται ελεύθερος στο νοσοκομείο, καθώς αποχώρησαν οι αστυνομικοί που τον φρουρούσαν.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι ψευδείς και μέσω του δικηγόρου του δηλώνει ότι επιθυμεί να παραβρίσκεται στο δικαστήριο και να απολογηθεί.

Οι όροι αποφυλάκισης

Κατά την εισαγγελική πρόταση, ο 59χρονος ηθοποιός και θιασάρχης πρέπει να εξέλθει από τη φυλακή με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του ανά τακτά διαστήματα και επιπλέον με την επιβολή καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 50.000 ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το συνήγορό του Μιχάλη Δημητρακόπουλο «θα δοθεί αγώνας» για να βρεθούν τα χρήματα αυτά, τα οποία πρέπει να καταβληθούν εντός 10 ημερών. «Ούτε για 5.000 ευρώ δεν έχει για εγγυοδοσία. Οποίους όρους θέλετε μπορεί να βάλετε, αλλά όχι αυτό» είχε αναφέρει κατά την αγόρευση του πριν την απόφαση του δικαστηρίου ο κ. Δημητρακόπουλος.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook