Πέθανε ο τελευταίος Αυστραλός που έλαβε μέρος στη Μάχη της Κρήτης

πέθανε-ο-τελευταίος-αυστραλός-που-έλα-1061819

Θλίψη σκόρπισε στην ομογένεια της Αυστραλίας η είδηση του θανάτου του 97χρονου Norman Maddock, ο οποίος ήταν ο τελευταίος επιζών που είχε λάβει μέρος στη Μάχη της Κρήτης το 1941.

«Δυστυχώς πληροφορούμε την κρητική κοινότητα της Αυστραλίας ότι χθες ο αγαπητός φίλος και ANZAC Κρήτης βετεράνος Norman Maddock απεβίωσε ειρηνικά σε ηλικία 97 ετών. Ο Νόρμαν μαζί με τους συντρόφους του υπηρέτησαν τις Αυτοκρατορικές Δυνάμεις της Αυστραλίας στο νησί της Κρήτης το 1941», αναφέρει σε ανάρτησή της στο facebook η Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.

Όπως επισημαίνεται, ο Norman Maddock ήταν ο τελευταίος από τους βικτωριανούς βετεράνους που ήταν εν ζωή και τιμούσε με την παρουσία του κάθε χρόνο τις εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης στη Μελβούρνη. «Μαζί με όλους τους άλλους βετεράνους της ANZAC Κρήτης θα τον θυμόμαστε για πάντα», αναφέρει η Κρητική Ομοσπονδία.

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 25 Ιουνίου στο Βοτανικό Κοιμητήριο του Springvale, με όλα τα περιοριστικά μέτρα που είναι σε ισχύ λόγω της Covid-19.

Ο Norman «Norm» William Maddock γεννήθηκε στη Μελβούρνη το 1923 και κατατάχθηκε στο στρατό το 1940. Υπηρέτησε και πολέμησε στη Μέση Ανατολή προτού το τάγμα του αναπτυχθεί στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941. Ο εκλιπών συμμετείχε σε σειρά πολεμικών ενεργειών με στόχο την καθυστέρηση της γερμανικής προέλασης, καθώς και σε θέσεις οπισθοφυλακής που επέτρεψαν την επιτυχή αποχώρηση χιλιάδων συμμαχικών στρατευμάτων. Πολέμησε και αιχμαλωτίστηκε στην Κρήτη αλλά δραπέτευσε και έφτασε στη βόρειο Αφρική μέσω θαλάσσης.

Τόσο οι αυστραλιανές όσο και οι ελληνικές Αρχές τίμησαν με μετάλλια τον βετεράνο πολεμιστή ενώ πέρσι η ομογένεια της Μελβούρνης είχε οργανώσει εκδήλωση για τις οικογένειες Αυστραλών και Νεοζηλανδών που πήραν μέρος σε μάχες στην ηπειρωτική Ελλάδα και στη Μάχη της Κρήτης.

pontosnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook