Πέθανε ο πατέρας της Mαρέβας Μητσοτάκη

Πένθος για την οικογένεια του Πρωθυπουργού. Πέθανε σε ηλικία 89 ετων στο Λονδίνο, ο Βοϊτεκ Γκραμπόφσκι, πατέρας της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβας Γκραμπόφκσι.

Ο Βοϊτεκ Γκραμπόφσκι, έφυγε σε πολύ μικρή ηλικία, στη διάρκεια του πολέμου, από την Πολωνία για το Λονδίνο. Δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά, με μεγάλη επιτυχία στο χώρο του φαρμάκου, ενώ συνέχισε την οικογενειακή παράδοση ως συλλέκτης έργων τέχνης και ήταν ιδιοκτήτης της ομώνυμης γκαλερί στο Λονδίνο. Η κηδεία του θα γίνει τις επόμενες μέρες στη βρετανική πρωτεύουσα.

Ο Βόιτσεχ Γκραμπόφσκι γεννήθηκε το 1933 και έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Βρετανία αλλά δεν ξέχασε ποτέ τις πολωνικές του ρίζες.

Ίδρυσε την περίφημη γκαλερί Γκραμπόφσκι στο Λονδίνο, ενώ στην Πολωνία υποστήριξε την κάθε τι πολιτιστικό όπως το Εθνικό Μουσείο της Βαρσοβίας, το Μουσείο Τέχνης στο Λοτζ όπου δώρισε 400 πίνακες, το Μουσείο Φαρμακευτικής στην Κρακοβία.

Μετά τον θάνατο του πατέρα του ο Βόιτσεχ συνέχισε να διοικεί την φαρμακευτική αλυσίδα της οικογένειας αλλά και το έργο παρακαταθήκη του πατέρα του στον πολιτισμό.

newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ