Περισσότεροι από 4.500 δρομείς συμμετείχαν με επιτυχία στο “RUN GREECE 2019” του Ηρακλείου

Με επιτυχία στέφθηκε για 7η χρονιά στην Κρήτη η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού «Run Greece-Ηράκλειο 2019», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό περισσότεροι από 4.500 αθλητές όλων των ηλικιών, από όλη την Κρήτη, φόρεσαν τα αθλητικά τους και διασκέδασαν τρέχοντας στις 3 κατηγορίες της διοργάνωσης. Συγκεκριμένα οι εγγραφές στο φετινό RUN GREECE ήταν: 999 στο παιδικό, 3.200 άτομα στα 5 χιλιόμετρα και 583 άτομα στα 10 χιλιόμετρα, συνολικά 4.782 συμμετοχές.Η γιορτή του μαζικού αθλητισμού που προάγει το «ευ αγωνίζεσθαι», την αλληλεγγύη τον εθελοντισμό και προβάλλει την Κρήτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό  οργανώθηκε από τον ΣΕΓΑΣ-ΣΕΓΑΣ Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το Δήμο Ηρακλείου, και την προσφορά πολλών εθελοντικών φορέων, οργανώσεων, υπηρεσιών και τον μεγάλο χορηγό τα super market «ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ».

Χιλιάδες μικροί και μεγάλοι αθλητές συμμετείχαν στους αγώνες  5 , 10 χιλιομέτρων και παιδιών 1.000μ. την αφετηρία εκκίνησης των οποίων έδωσαν ο Περιφερειάρχης  Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.Στη μεγάλη διοργάνωση που παράλληλα εκπέμπει πολλαπλά μηνύματα σε όλους και κυρίως στους νέους, αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Φασουλάκης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, και εκπρόσωποι φορέων.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης στις δηλώσεις του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους πρωταγωνιστές αυτού του αγώνα, που έχει γίνει θεσμός για το νησί με τη στήριξη των πολιτών: «Η Κρήτη για άλλη μια φορά οργανώνει με επιτυχία μεγάλους, μαζικούς αγώνες αθλητισμού που προβάλλουν και προάγουν το αθλητικό πνεύμα, την αλληλεγγύη, τον πολιτισμό αλλά και τον τουρισμό. Είναι μια γιορτή για την νεολαία, για όλες τις ηλικίες, συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ Κρήτης, στους αθλητές, αθλήτριες, στους μεγάλους «πρωταγωνιστές» τα μικρά παιδιά, ευχαριστούμε όλους τους πολίτες τους εκατοντάδες εθελοντές αλλά και τους φορείς, υπηρεσίες που συμβάλλουν στην επιτυχία των αγώνων όλα αυτά τα χρόνια. Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που αγκαλιάσαμε και στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή, οι αγώνες έγιναν θεσμός με την στήριξη των πολιτών. Η Κρήτη συνεχίζει να «επενδύει» με επιτυχία στο τρίπτυχο, τουρισμός-αθλητισμός-πολιτισμός».
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία  και του φετινού RUN GREECE και επεσήμανε τα πολλαπλά οφέλη της  διοργάνωσης:
«Το Ηράκλειο υποδέχεται με χαρά για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το RUN GREECE. Δεν πρόκειται πια για έναν απλό αγώνα δρόμου αλλά για μια αθλητική γιορτή, την οποία οι Ηρακλειώτες έχουν αγκαλιάσει μαζικά. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Εμείς ως Δήμος Ηρακλείου στηρίζουμε εμπράκτως το RUN GREECE με τις υπηρεσίες, το έμψυχο δυναμικό, καθώς και τους εθελοντές μας, επειδή προάγει την αξία της συμμετοχής έναντι της αξίας της νίκης.

Το Ηράκλειο έχει εξελιχθεί σε αθλητική πρωτεύουσα της ελληνικής περιφέρειας, όχι μόνο επειδή διαθέτει τις εγκαταστάσεις και την τεχνογνωσία για να φέρνει εις πέρας με επιτυχία μεγάλες διοργανώσεις αλλά και επειδή, όπως φάνηκε και σήμερα, διαθέτει επίσης χιλιάδες ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό»Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης ανέφερε: «Μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, της νεολαίας, όλων των ηλικιών που διεξάγεται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια στο Ηράκλειο. Το Run Greece ως αθλητικό γεγονός «γέννησε» και άλλα μεγάλα αθλητικά γεγονότα στο τόπο «κτίζοντας» το Ηράκλειο και τη Κρήτη ως αθλητικό προορισμό. Ευχαριστούμε όλους, που συμβάλλουν στην επιτυχία του αθλητικού θεσμού, τον κόσμο που αγκάλιασε το RUN GREECE από την πρώτη στιγμή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ